Nedjelja, 21 travnja, 2024

Pod okriljem domaće kuhinje: U Jamijevom asortimanu i proizvodi iz drugih zemalja

Preporučeno

Bosanskohercegovačka kompanija Jami, koja od 2005. godine svoje proizvode predstavlja kao domaće, u protekla dva mjeseca je iznenadila svoje redovne kupce, jer je pod okriljem domaće kuhinje zapravo počela prodavati proizvode iz susjednih, ali i nekih drugih evropskih zemalja, piše portal Klix.

Foto:

Tako je na pojedinim njihovim proizvodima jasno naznačeno da su uvezeni recimo iz Srbije ili Hrvatske. O čemu se radi zatražili smo objašnjenje u ovoj kompaniji.

Marketing menadžerica u Jamiju Nevena Sijerčić je potvrdila informacije o uvozu., piše Klix.

“Pretpostavljali smo da će naši kupci reagovati na to, jer su navikli da je Jami sve ono što je domaće i što je napravljeno u Tešnju. Međutim, s razvojem kompanije htjeli smo upotpuniti asortiman. Potrošači su pokazali dosta interesa za smrznuto povrće, a ne postoji nijedan domaći brend koji to ima u ponudi. U principu, mi povrće nabavljamo iz raznih zemalja, poput Belgije, Poljske, Srbije…, plan nam je da svake sezone vidimo gdje je najkvalitetnije povrće”, kaže Sijerčić.

Upravo se čita:  Akcija FUP-a u Sarajevu još traje: Policija iznijela veću količinu dokaznog materijala

Ona dodaje kako se u BiH na proizvode tolike količine povrća i tako da mogu zadovoljiti njihove potrebe, količinom i kvalitetom.

jami3

“Pazimo na kvalitet i same sirovine koje koristimo u fabrici. Mjesecima smo ispitivali šta je najkvalitetnije u ovom slučaju i onda smo odlučili da neko smrznuto povrće nabavljamo iz Belgije, nešto iz Poljske, nešto iz Srbije. Naš partner Libertas u Srbiji ima veoma dobru hladnjaču i mogućnost pakovanja voća i povrća, što mi nažalost u našoj fabrici još nemamo. Proizvodi, kada je u pitanju povrće, zaista sami po sebi nisu domaći, ali jesmo domaća kompanija. Jami ide tim putem domaće kuhinje, ali širenjem asortimana shvatili smo da je kvalitet ponekad negdje drugo, zbog toga ponešto i uvozimo. No, Jami je i dalje domaća kompanija koja zapošljava 200 ljudi”, kazala je Sijerčić.

Upravo se čita:  Delegacija EU u BiH osudila negiranje genocida u Srebrenici: U Evropi nema mjesta revizionizmu i veličanju ratnih zločinaca

Inače, distribucija smrznutog povrća počela je u decembru prošle godine nakon što su, kažu u Jamiju, proveli istraživanje o kvalitetu tih proizvoda koje sada uvoze i prodaju, tvrdi Klix.

(Klix/Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Zdravstveni centar Vranje još uvijek se nije oglasio zvanično saopštenjem o smrti porodilje koja je prije nekoliko dana preminula...

Još vijesti za vas