Srijeda, 24 srpnja, 2024

Podignut stepen sigurnosti u RS-u, naložen niz preventivnih mjera

Preporučeno

Iako nema neposredne prijetnje od sličnog napada u RS-u, naložen je niz preventivnih mjera i intezivirana saradnja sa drugim policijskim agencijama

Ministarstvo unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska podiglo je mjere sigurnosti na području ovog dijela Bosne i Hercegovine, posebno na javnim mjestima, nakon jučeršnjeg terorističkog napada na Ambasadu Izraela u Beogradu, prilikom čega je teško povrijeđen pripadnik Žandarmerije MUP-a Srbije.

Iz MUP-a su istakli da je stanje sigurnosti na području entiteta zadovoljavajuće i da građani nemaju razloga za zabrinutost, ali apeluju da policiji prijave svaku sumnjivu radnju u svom okruženju.

Upravo se čita:  Američki špijunski avion ponovo letio iznad Bosne i Hercegovine: Kakve je podatke prikupljao?

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor policije Siniša Kostrešević su u stalnoj komunikaciji sa ministorm unutrašnjih poslova i potpredsjednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i prvim ljudima Policije Srbije.

Iako nema neposredne prijetnje od sličnog napada u RS-u, naložen je niz preventivnih mjera i intezivirana saradnja sa drugim policijskim agencijama u smislu razmjene operativnih informacija, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas