Srijeda, 22 svibnja, 2024

Podignuta optužnica protiv direktora i firme iz BiH. Utajili porez skoro od milion maraka

Preporučeno

Limprodukt d.o.o. Kreševo se tereti da je, kao pravnu lice, raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u svom redovnom poslovanju.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Dragana Petrića, rođenog 1961. godine u Sarajevu, državljanina BiH i Republike Hrvatske, i firme Limprodukt d.o.o. Kreševo.

Optuženi se terete da su od 1. januara 2016. do 31. maja 2018. godine – Dragan Petrić, u svojstvu direktora i osobe ovlaštene za zastupanje firme Limprodukt d.o.o. Kreševo, s ciljem izbjegavanja plaćanja davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH, u svrhu ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, nije obračunao niti evidentirao u poslovnim knjigama ostvareni promet u iznosu od od 5.840.267,10 KM, niti prikazao pripadajući izlazni PDV u iznosu od 992.845 KM, za koji iznos je oštetio budžet BiH.

Upravo se čita:  Održana 7. sjednica Kolegija za europske integracije

Limprodukt d.o.o. Kreševo se tereti da je, kao pravnu lice, raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u svom redovnom poslovanju.

“Dragan Petrić i Limprodukt se terete za krivično djelo porezne utaje ili prevare. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH”, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas