Petak, 1 prosinca, 2023

Podignuta optužnica protiv direktora i firme iz BiH. Utajili porez skoro od milion maraka

Limprodukt d.o.o. Kreševo se tereti da je, kao pravnu lice, raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u svom redovnom poslovanju.

Preporučeno

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Dragana Petrića, rođenog 1961. godine u Sarajevu, državljanina BiH i Republike Hrvatske, i firme Limprodukt d.o.o. Kreševo.

Optuženi se terete da su od 1. januara 2016. do 31. maja 2018. godine – Dragan Petrić, u svojstvu direktora i osobe ovlaštene za zastupanje firme Limprodukt d.o.o. Kreševo, s ciljem izbjegavanja plaćanja davanja propisanih poreznim zakonodavstvom BiH, u svrhu ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, nije obračunao niti evidentirao u poslovnim knjigama ostvareni promet u iznosu od od 5.840.267,10 KM, niti prikazao pripadajući izlazni PDV u iznosu od 992.845 KM, za koji iznos je oštetio budžet BiH.

Upravo se čita:  “Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Limprodukt d.o.o. Kreševo se tereti da je, kao pravnu lice, raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u svom redovnom poslovanju.

“Dragan Petrić i Limprodukt se terete za krivično djelo porezne utaje ili prevare. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH”, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

“Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije za domaćinstva – ona će ostati...

Možda vas zanima i ovo