Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Podijeljeni ramazanski paketi povratnicima u Bratuncu

Preporučeno

Aktivisti organizacije 3 E iz Tuzle jučer su povratnicima u Bratunac udijelili 80 paketa sa osnovnim prehrambenim namirnicama. Najveći broj povratnika su nezaposleni ili se bave poljoprivrednom proizvodnjom na vlastitim imanjima.

Pakete je postačima uručio Hazim Karić, saradnik u velikom broju aktivnosti organizacije 3 E iz Tuzle.
Pakete prehrambenih artikala obezbijedila je Svjetska asocijacija muslimanske omladine – Nedwe – Wamy – Regionalni ured u BiH. Ova nevladina organizacija od 2006. godine implementira projekat obezbjeđenja sredstava za nabavku i podjelu paketa prehrambenih proizvoda socijalno ugroženom stanovništvu u našoj zemlji, ali i za podjelu studentskih stipendija. Do sada su prikupili i podijelili više od 100.000 eura za ove namjene.

Upravo se čita:  Pripadnici OS BiH pomogli turistu iz Hrvatske koji je stao na A1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Organizaciji 3 E iz Tuzle ove godine je dodijeljeno 100 ramazanskih poklon paketa kojima su obradovani postači u Bratuncu i Tuzli, Svjetska asocijacija muslimanske omladine – Nedwe – Wamy – Regionalni ured u BiH, ove godine će podijeliti na prostoru čitave BiH više od 2 000 ramazanskih poklon paketa postačima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas