Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Pogledajte kako je službeni pas reagovao tokom pregleda autobusa na granici: Carinici zaplijenili gotovo 50.000 cigareta!

Preporučeno

Prostor je očigledno bio smišljeno konstruisan, i zapečaćen metalnom pločom

Krijumčarenje je otkriveno tokom redovne kontrole vozila na izlasku iz Srbije, tokom koje je korišćen i službeni pas specijalno obučen za otkrivanje duhana i duhanskih proizvoda.

Pas je tokom kontrole aktivno reagovao na prostor u prednjem djelu autobusa, odmah ispod fabričke šupljine namenjene za krevet vozača, što je carinicima bio dovoljan znak da ga treba detaljnije pregledati.

Upravo se čita:  Mali maturanti zapalili krov škole

Prostor je očigledno bio smišljeno konstruisan, i zapečaćen metalnom pločom zalepljenom obojenim silikonom kako bi se što manje razlikovao od ostatka unutrašnjosti vozila.

Uprava carina Republike Srbije

Baš na tom mjestu, u specijalno napravljenom bunkeru, otkriveno je 100 boksova cigareta marke ”Winston Blue” sa akciznim markicama Kosova.

Zbog toga je autobus upućen na dodatni pregled carinskim mobilnim skenerom na čijem snimku su uočene nepravilnosti i u rezervoaru za gorivo.

Upravo se čita:  Na šta se to spremaju? Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojsku

Uprava carina Republike Srbije

Detaljnim pregledom tog dijela vozila, konstatovano je da je i on prepravljan tako što je sječen i pregrađen, te su u toj šupljini do koje je bilo teško doći, carinici otkrili još 133 boksa iste marke cigareta.

Protiv 47-godišnjeg vozača sproveden je hitan prekršajni postupak u sudu u Sremskoj Mitrovici čiji je ishod novčana kazna od 200.000 dinara, zaštitna mjera trajnog oduzimanja cjelokupnog tovara krijumčarene robe, kao autobusa koji je prepravljan sa namjerom da posluži kao sredstvo za krijumčarenje.

Upravo se čita:  Ubio punicu, pokušao i ženu, pa presudio sebi; Komšija: Čuo sam da je zapomagala punica
Uprava carina Republike Srbije
Uprava carina Republike Srbije

Izdvajamo

Izdvajamo

Dan žalosti u Tuzli: Danas će Amela i njeno dvoje djece biti ispraćeni na vječni počinak

Amela Čičkušić, te njeno dvoje djece Amar (2015) i Ajna (2022), koje je u tuzlanskom naselju Stupine u nedjelju...

Još vijesti za vas