Utorak, 27 veljače, 2024

Pogledajte kako policajci pretiču na punoj liniji (Foto)

Preporučeno

Činjenica da i policajci krše saobraćajne propise opšte poznata je stvar, samo što za takve prekršaje ima vrlo malo dokaza.

policija-preticanje-punaRedakciji portala Istinito obratio se čitatalac koji se automobilom vozio iz pravca Trebinja prema Ljubinju, a koji je uspio fotografisati policijsko vozilo MUP RS kako više puta pretiče ostala vozila na punoj liniji. On tvrdi da su policajci pretekli najmanje četiri vozila preko pune linije, od čega dva kamiona, na dionici gdje je ograničenje brzine bilo 60 kilometara na čas.

Upravo se čita:  Danas "udara" drugo džemre: Znate li šta to znači?

– Kolona vozila se kretala brzinom od 70-75 km/h dok je policijsko vozilo išlo minimum 90km/h. Smatram da je riječ o preticanju iz čiste obijesti s obzirom da policijsko vozilo nije imalo uključenu sirenu, a ni rotaciona svjetla. Ostali smo zbunjeni prizorom u kojem je moglo da bude izazvano nekoliko nezgodaNevjerovatno je da se tako ponaša policija koja najviše računa treba da vodi o bezbjednosti učesnika u saobraćaju, tvrdi ovaj čitalac.

Upravo se čita:  Kiša uzrokovala poplave u BiH, najavljena promjena vremena

policija-puna-2

Da se radi o istom automobilu može se zaključiti po tome što su na obije fotografije tablice na policijskom autu identičnog registarskog broja.

Prema odredbama zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja, za preticanje na punoj liniji predviđena je kazna od 100 KM i oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od mjesec dana, a za prekoračenje brzine preko 30km/h kazna je 150 KM.

Upravo se čita:  Doktor zaposlen u Hitnoj pomoći: Ranije presuđen da je greškom pacijentici odstranio jajnik

Izvor: Istinito.com

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Oduzeta vozila u Sarajevu: Dvojica vozača ukupno imaju dug od 71.910 KM na ime neplaćenih kazni

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo proteklih dana su oduzeli dva vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja, a dvojica vozača...

Još vijesti za vas