Srijeda, 24 travnja, 2024

Pogledajte kako ‘postupa’ policija u Rijeci: Mladića i djevojku bacili na pod, vukli, šamarali…(Video)

Preporučeno

Na Youtubeu se pojavio video koji prikazuje kako policija u Rijeci primjenjuje silu. U opisu videa tvrdi se kako je video snimljen pola sata nakon jučerašnjeg mirnog prosvjeda kada se nekolicina prosvjednika preko Korza uputila na kavu, objavio je Index.hr.

Screenshot-40rijekaf“I tamo su nas napali. Prvo su dvojica u civilu potrčala i vukli i čupali dečka koji je, kad su ga ščepali, počeo vikati “upomoć“. Mi smo se okrenuli, neki su ga ulovili da ga ne odvuku, na to je stado policije odnekuda dotrčalo i počelo je, ovo što je na videu. Cura koja je na videu nije pijana, nije popila kap alkohola. Nije pubertetlija, nego odrasla osoba sa velikim srcem i dušom. dečko s početka opisa videa, je NJEN DEČKO, pred kojeg je stala i rukama ga obuhvatila iza sebe. To je sve šta je ona “napravila”. Bacili su ih na pod, čupali, šamarali. Jedino što su “krivi”, jer su se grčevito držali jedno za drugo dok su ih policajci maltretirali.

Curu je policajac ošamario više puta, NAKON toga se opirala i NAKON toga je mlatila nogama. Nisu napali samo njih, nego i djevojku od 19 godina, koja je plakala i vikala i molila da je puste. Nas par ostalih smo snimali što više možemo, da pustimo u javnost i da ljudi saznaju što se događa u ovom našem prekrasnom svijetu.

Cura i dečko koji su napadnuti, ničime ovo nisu izazvali, osim, možda jednim činom. sram ih bilo, na prosvjedu su na megafon pjevali pjesmu: KAD SE MALE RUKE SLOŽE, SVE SE MOŽE, SVE SE MOŽE… Sram ih bilo, tako pjevat, jel da ljudi? Da, ovo je “slobodna zemlja”, draga nam i mila. Mi smo ti koji su zarobljeni, ali samo u svojim ograničenim umovima.”, stoji u opisu videa na Youtubeu.

“Jeste li vi poludjeli, što vam je? Zašto ovo radite?“, čuje se na snimci.

Upravo se čita:  Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!


Policija: Nije bilo prekoračenja ovlasti!

Index je povodom navedenog videa kontaktirao riječku policiju. Kazali su nam kako u ovom slučaju nije bilo prekoračenja ovlasti.

“Od 17 sati do 18.40 sati u Rijeci je održan prosvjed stotinjak osoba, procjena je policije. Evidentirana su tri oštećenja imovine, u vidu grafita i bacanja boje po pročeljima zgrada. Nije zabilježeno da su ozlijeđeni prosvjednici, ozlijeđen je jedan policajac, privedeno je 11 prosvjednika na krim. istraživanje. Policija je u tri slučaja primijenila sredstva prisile i to tjelesnu snagu nad osobama koje su oštećivale imovinu. Jedna je osoba prekršajno sankcionirana zbog baklje”, kazali su nam iz policije.

Upravo se čita:  Novi javni poziv za prevazilaženje energetske krize za građane BiH: Evo ko sve ima pravo na pomoć EU

Što se tiče događaja zabilježenog na video snimci iz Kružne ulice, policija je reagirala prema osobama koje nisu postupile po zapovjedi policije. “Riječ je o provjeri identiteta. Što se tiče postupanja, nije bilo prekoračenja ovlasti. Primijenjena su sredstva prisile – tjelesna snaga u okviru pravila službe”, kazali su Indexu iz riječke policije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj unosa 45.000,00 eura, objavila je Carinska uprava Republike...

Još vijesti za vas