Utorak, 27 veljače, 2024

Pogledajte listu prelaza gdje granicu BiH i Hrvatske možete preći bez čekanja!

Preporučeno

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Budući da se zbog ljetne turističke sezone i većeg broja stranih državljana koji posjećuju ili su u tranzitu kroz Bosnu i Hercegovinu bilježe gužve na Međunarodnom graničnom prelazu Doljani, gdje je povećana frekvencija putničkih motornih vozila, kao i autobusa, Granična policija BiH je prije četiri dana izdala uputstva o tome kako se mogu izbjeći duža zadržavanja na granici.

Upravo se čita:  Fahrudin Solak i Fikret Hodžić zatražili odgodu izvršenja kazne

U cilju smanjenja zadržavanja vozila na MGP Doljani/Metkovići, Granična policija BiH podsjeća građane da u namjeravanom prelasku državne granice na putu prema moru ili u kontra pravcu mogu koristiti i novi Međunarodni granični prelaz Bijača/Nova Sela, kao i međunarodne granične prelaze: Zvirići/Prud, Crveni Grm/Mali Prolog, Orahovlje/Orah, Ivanica/Brgat, Gorica/Vinjani Donji i Osoje/Vinjani Gornji.

U odnosu na Međunarodni granični prelaz Doljani svi nabrojani prelazi imaju značajnije manju frekvenciju prometa vozila i putnika. Granična policija BiH je za vrijeme ljetne turističke sezone povećala i broj policijskih radnika koji vrše graničnu kontrolu na graničnim prelazima na jugu Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Neobična putanja: Izviđački avion ponovno leti iznad Bosne i Hercegovine

Takođe ovom prilikom ističemo da putnici u namjeravanom prelasku državne granice na sjevernijem dijelu BiH, osim preko najfrekventijih MGP Brod i Gradiška granicu mogu preći na graničnim prijelazima u njihovoj blizini: preko MGP Šamac ili MGP Donja Gradina – navedeno je u spomenutom priopćenju.

Granicni_prelazi_BiH

Izvor: Doznajemo

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Keramičari naplaćivali od 10 do 12 KM po kvadratu, sada mnogo skuplje

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina pratila...

Još vijesti za vas