Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Pojavila se vijest o pokušaju otmice djeteta u BiH, evo šta kažu iz policije

PU Zvornik apeluje na sve građane i medije da ne šire neprovjerene i netačne informacije kojima se dodatno uznemirava javnost i diže panika.

Preporučeno

Na društvenim mrežama  jučer je objavljeno da je nepoznata osoba iz plavog kombija navodno pokušala oteti dijete u Zvorniku.

Ispostavilo se da je riječ o dezinformaciji, a u međuvremenu se oglasili i iz Policijske uprave Zvornik te su naglasili “da pokušaja otmice nije bilo”.

“Policajci su identifikovali navedeno vozilo i osobu D. L. iz Zvornika, koja je upravljala istim, te je utvrđeno da se navedeno vozilo zaustavilo na lokaciji u mjestu Ulice zbog propuštanja autobusa u saobraćaju, i da nije bilo nikakvog kontakta vozača sa djetetom”, navode iz policije.

Upravo se čita:  Tužno obraćanje tetke Nizame Hećimović: Gledala me, a nisam joj mogla pomoći

Napominju da ovaj događaj niko nije prijavio u PU Zvornik.

“Također, u vezi sa prijavom S. A. iz Milića od ponedjeljka da je nepoznata osoba iz svog vozila pokušalo da slatkišima namami njeno maloljetno dijete, policajci poduzimanjem mjera i radnji do sada nisu potvrdili navode ove prijave, te nastavljaju daljnji rad po prijavi”, saopćeno je iz PU Zvornik.

Upravo se čita:  Očajna Sarajka podijelila neugodno iskustvo: Na poziv da je pacijent imao moždani, dolaze medicinari i daju dijagnogu upale pluća

PU Zvornik apeluje na sve građane i medije da ne šire neprovjerene i netačne informacije kojima se dodatno uznemirava javnost i diže panika.

“Pripadnici PU Zvornik nastavljaju da preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite građana, i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti na području PU Zvornik”, naveli su iz zvorničke policije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo