Utorak, 18 lipnja, 2024

Pojavila se vijest o pokušaju otmice djeteta u BiH, evo šta kažu iz policije

Preporučeno

PU Zvornik apeluje na sve građane i medije da ne šire neprovjerene i netačne informacije kojima se dodatno uznemirava javnost i diže panika.

Na društvenim mrežama  jučer je objavljeno da je nepoznata osoba iz plavog kombija navodno pokušala oteti dijete u Zvorniku.

Ispostavilo se da je riječ o dezinformaciji, a u međuvremenu se oglasili i iz Policijske uprave Zvornik te su naglasili “da pokušaja otmice nije bilo”.

“Policajci su identifikovali navedeno vozilo i osobu D. L. iz Zvornika, koja je upravljala istim, te je utvrđeno da se navedeno vozilo zaustavilo na lokaciji u mjestu Ulice zbog propuštanja autobusa u saobraćaju, i da nije bilo nikakvog kontakta vozača sa djetetom”, navode iz policije.

Upravo se čita:  Jasmina Izetbegović imala saobraćajnu nesreću u Stocu

Napominju da ovaj događaj niko nije prijavio u PU Zvornik.

“Također, u vezi sa prijavom S. A. iz Milića od ponedjeljka da je nepoznata osoba iz svog vozila pokušalo da slatkišima namami njeno maloljetno dijete, policajci poduzimanjem mjera i radnji do sada nisu potvrdili navode ove prijave, te nastavljaju daljnji rad po prijavi”, saopćeno je iz PU Zvornik.

Upravo se čita:  Šta se dešava u sarajvskom naselju Otoka? Helikopter, pucnjevi, specijalci... Ramo Isak je otkrio o čemu se radi

PU Zvornik apeluje na sve građane i medije da ne šire neprovjerene i netačne informacije kojima se dodatno uznemirava javnost i diže panika.

“Pripadnici PU Zvornik nastavljaju da preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite građana, i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti na području PU Zvornik”, naveli su iz zvorničke policije.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas