Subota, 2 ožujka, 2024

Pokušala ubiti šeficu tako što joj je otrov sipala u kafu: Tužilaštvo traži strožu kaznu, odbrana ukidanje pritvora

Preporučeno

Odbrana je na žalbenom ročištu pred Vrhovnim sudom Republike Srpske zatražila da se prvostepena presuda Ninkovićevoj ukine i predmet vrati na novi postupak ili da se presuda preinači jer tvrde da se ne radi o krivičnom djelu koje joj se optužnicom stavlja na teret.

Tužilaštvo je zatražilo strožu kaznu za Ninu Ninković (58) iz Banjaluke, koja je pod optužbama da je u prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda pokušala da ubije radnu koleginicu i šeficu Slađanu Tanasić tako što joj je u šoljicu sa kafom sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt, u prvostepenom postupku, vođenom u Okružnom sudu u Banjaluci, osuđena na dvije godine zatvora.

Upravo se čita:  Zbog Sanina Muse i najavljenog defilea u Brčkom, u toku policijska akcija "Ljevak" koju provodi MUP RS-a

S druge strane, odbrana je na žalbenom ročištu pred Vrhovnim sudom Republike Srpske zatražila da se prvostepena presuda Ninkovićevoj ukine i predmet vrati na novi postupak ili da se presuda preinači jer tvrde da se ne radi o krivičnom djelu koje joj se optužnicom stavlja na teret.

Takođe, odbrana traži da joj se ukine pritvor.

Upravo se čita:  Elektroprivreda BiH: Na računima za struju dodatnih 7,50 KM

Podsjetimo, Blagoje Dragosavljević, predsjednik Sudskog vijeća, obrazlažući raniju, prvostepenu presudu, naglasio je da je na nju moguće izjaviti žalbu, baš kao i na rješenje kojim je Ninkovićevoj produžen pritvor.

Optužena je, dodao je sudija, krivično djelo počinila sa eventualnim umišljajem, a utvrđeno je da koncentracija supstanci koje je sipala u kavu nisu mogle prouzrokovati smrt, te je riječ o nepodobnom pokušaju ubistva.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas