Utorak, 5 prosinca, 2023

Pokušao krijumčariti, pa platio paprenu kaznu: Vozač iz BiH u automobilu krio više od 200.000 KM

Preporučeno

Vozač je morao platiti preko 100.000 KM kazne.

Preko 200.000 KM, pokušao je preko graničnog prelaza unijeti u Hrvatsku jedan BiH državljanin.

Iako je gotovinu proračunato sakrio u teretnom vozilu BiH oznaka kojim je upravljao te se dovezao na granični prelaz Šamac juče prijepodne, da nešto skriva vidjelo mu se na licu pa su brodski carinici provodeći pojačane mjere nadzora detaljno pregledali njegov automobil.

Upravo se čita:  Akcija "Teretnjaka" uspjela: Prikupljanja pomoći za vozača kamiona

-Detaljnim pregledom predmetnog teretnog vozila uz upotrebu opreme iz projekta HERCUL III utvrđeno je da se u prostoru kontrolne ploče ispod sjedišta suvozača nalazi skrivena veća količina novca i mobilni telefoni. Pregledom je pronađeno preko 200.000 KM koja novčana sredstva vozač nije prijavio ovlaštenom carinskom službeniku prilikom unosa, a nađena su i dva mobilna telefona marke Iphone P20 pro i Samsung Galaxy S23 ultra- kažu iz Carinske uprave.

Upravo se čita:  KCUS otvara kapije: Bager sklanja betonske žardinjere, bolnica se vraća pacijentima

Rezime njegovog postupka je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna. Koliko? Vozač je morao platiti preko 100.000 KM kazne. Platio ju je odmah bez problema, a pronađena dva mobilna telefona su mu trajno oduzeta, prenosi BosnaInfo.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo