Srijeda, 22 svibnja, 2024

“Policajac na granici s Hrvatskom rekao je da to nije doživio 20 godina”

Preporučeno

– Pod rotirkama smo dovedeni do prve pumpe, koja je udaljena 10 kilometara. Cijelu noć su tražili zamjenskog vozača, drugi autobus, putni nalog…

Gotovo 70 Beograđana provelo je prošle sedmice besanu noć na granici prema Hrvatskoj i to samo zbog jedne neplaćene kazne vozača autobusa. Umjesto da turistička tura po Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji počne u ležernom tonu, oni su završili su na obližnjoj benzinskoj pumpi i tamo proveli cijelu noć, piše nova.rs.

Loreda Postić iz Beograda radovala se vikend putovanju po zemljama u okruženju, piše dalje nova.rs. Bilo je u planu da obiđu Ljubljanu, Bled, Trst, Umag… Međutim, ona od granice nije odmakla.

– Išli smo preko jedne agencije, a aranžman je bio veoma povoljan. Nas 70 putnika krenulo je u 23 sata, kako je bilo i planirano, priča Postić.

Sve je protjecalo u najboljem redu do dolaska na srpsku stranu granice s Hrvatskom. Postić navodi da su vozač i vođa puta, u skladu s procedurom, otišli prijaviti grupu. Kad ih nije bilo gotovo 40 minuta, putnicima je to postalo čudno.

Upravo se čita:  Na šta se to spremaju? Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojsku

– Onda su se vratili s policijom. Saznali smo da vozač nije platio neku kaznu, spominjalo se prekršajnog suca i izvršitelja. Ispostavilo se da je imao zabranu napuštanja zemlje. Šef granične policije je rekao da 20 godina nije doživio situaciju da cijeli autobus bude blokiran zbog jednog vozača, priča Postić.

Ona dalje navodi da kada je postalo jasno da u neće uskoro moći nastaviti put policija je putnike odvela do prve najbliže pumpe.

– Pod rotirkama smo dovedeni do prve pumpe, koja je udaljena 10 kilometara. Cijelu noć su tražili zamjenskog vozača, drugi autobus, putni nalog…

Upravo se čita:  Tek što je sezona počela, sa njom su počeli i udari po džepu: Ovo je cijena kafe na hvarskoj rivi

Tražili su da ih autobus s kojim su došli vrati do kuće, ali im je rečeno da je za to nadležna agencija. Potom je sve dodatno zakomplicirao i problem sa samim vozilom.

– Od pola jedan do pola devet ujutro svi smo bili na benzinskoj pumpi. Kad je riješen problem s vozačem, budući da je stigla zamjena, nastao je novi. Autobus kojim smo došli iz Beograda nije se mogao ni upaliti! Bio je očito neispravan. Vozač inače nije htio ni gasiti autobus, pod izgovorom da bi putnicima bilo hladno. A zapravo, ako ga ugasi, ne bi mogao upaliti, ispričala je Postić.

Upravo se čita:  Ubio punicu, pokušao i ženu, pa presudio sebi; Komšija: Čuo sam da je zapomagala punica

Na kraju je i taj problem bio riješen, ali je dvadesetak putnika ipak odlučilo da će se vratiti u Beograd.

Sagovornica Nova.rs kaže da se svako snašao kako je mogao. Po neke su tokom noći stigli članovi porodica, dok su ona i još nekoliko putnika pozvali taksi koji je koštao gotovo koliko i aranžman – oko 100 eura.

– U ponedjeljak sam na adresu turističke agencije poslala prigovor, odnosno reklamaciju. Oni imaju rok od 15 dana da na to odgovore. Prethodno smo kontaktirala turističkog inspektora, koji mi je rekao da su već imali dvadesetak sličnih poziva i da su pokrenuli vanredni inspekcijski nadzor, zaključuje sagovornica.

Izdvajamo

Izdvajamo

Prije nekoliko dana FUP spriječio još jedno samoubistvo maloljetnice: “Bojim se da nećemo biti uvijek uspješni”

Tim Federalne uprave policije za borbu protiv kompjuterskog kriminala prije dva dana spriječio je samoubistvo maloljetnice na području Tuzlanskog...

Još vijesti za vas