Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Policajci slomili rebro poljoprivredniku: Jezive scene potresaju BiH

Preporučeno

Iz odžačke policije danas za medije nije bilo izjava, a poljoprivrednici tvrde kako je upotrijebljena prekomjerna sila

Već niz godina u Odžaku traje trakavica oko državnog poljoprivrednog zemljišta u koju su uključeni Općina Odžak, Ministarstvo poljoprivrede Posavske županije, firma Poljoprivrednik iz Dervente te lokalni poljoprivrednici iz Odžaka.

Lokalni poljoprivrednici već godinama tvrde kako vlast sve radi da velike količine zemljišta u Odžaku izruči na obradu firmi Poljoprivrednik iz Dervente.

Cijeli slučaj već godinama je na sudu, a sudskom odlukom donesen je zaključak kojim do rješenja sporova koji se vode oko zemljišta nitko nema pravo obrađivati zemljište.

Upravo se čita:  Policajac MUP-a KS spasio dvogodišnjaka s prozora na 6. spratu u Sarajevu: Bio sam sa sestrom (4) u stanu

Lokalni poljoprivrednici su jutros nakon što su traktori firme poljoprivrednik iz Dervente počeli obrađivati zemlju pozvali policiju, te se okupili pored parcele, da bi kako prenose svjedoci, policajci fizički napali jednog od poljoprivrednika te mu nanijeli teže ozljede, slomivši mu rebro.

Iz odžačke policije danas za medije nije bilo izjava, a poljoprivrednici tvrde kako je upotrijebljena prekomjerna sila, te da se radi na podizanju tužbe protiv policajaca.

Upravo se čita:  Socijalno ugroženim domaćinstvima koja su pretrpjela štetu od grada po 1000 KM

Video koji je objavila Federalna TV možete pogledati OVDJE.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Centralna banka BiH primila 480 miliona KM oštećenog novca

Trezori Centralne banke BiH (CBBiH) su u toku 2023. godine od komercijalnih banaka primili 11.661.439 komada oštećenih novčanica i...

Još vijesti za vas