Utorak, 27 veljače, 2024

Policija objavila izvještaj: Znate li koji se automobili najviše kradu u Sarajevu?

Preporučeno

U Sarajevu je danas održana godišnja konferencija o radu policije u KS. 

Komesar Uprave policije KS Fatmir Hajdarević je kazao da je evidentirano 50 posto više napada na policijske službenike u 2023. nego u 2022. godini.

“Smanjenje broja evidentiranih krivičnih djela u 2024., rast saobraćajnih prekršaja, povećan broj napada na policijskih službenika, 2469 lica prijavljeno nadležnim tužilaštvima za krivična djela od čega 60 posto povratnika u vršenju istih, 4 ubistva i šest ubistava u pokušaju. Riješili su sva ubistva. 4645 prekršaja, s 10.161 saobraćajna nezgoda što je za 22 posto više u odnosu na 2022. godine. Oduzeli 82 motorna vozila. 24 napada na policijske službenike što je 50 posto više u odnosu na 2022. 60 kg droge razne”, kazao je komesar.

Upravo se čita:  SNSD-ov direktor šumskog gazdinstva optužen da je primio 5.000 KM mita, uz poruku: "To ćeš meni donijeti"

Kada je riječ o kriminalitetu, evidentirano je blizu 4.000 krivičnih djela.

“Evidentirano je 3869 krivičnih djela. Najveći dio od 55 posto su imovinski delikti. Rast krivičnih djela protiv braka porodice i mladeži. Najviše djela bilo je u najmnogoljudnijoj općini Novi Grad. 1449 povratnika u činjenju krivičnih djela i to 73 posto imovinski delikti i zloupotrebe droga. Devet povratnika u maloljetnika u činjenju krivičnih djela. Poseban akcenat opasnost od zloupotrebe opojnih droga. Evidentirano 207 krivičnih djela protiv života. 4 ubistva, 6 ubistava u pokušaju, 75 nanošenje teških tjelesnih povreda. Protiv 16 maloljetnika predat izvještaj nadležnom tužilaštvu”, poručio je Amir Halilović, načelnik sektora kriminalističke policije.

Upravo se čita:  Doktor zaposlen u Hitnoj pomoći: Ranije presuđen da je greškom pacijentici odstranio jajnik

Također, kako je poručeno, u Sarajevu se od automobila najčešće krade Golf 2.

“U Sarajevu se najčešće krade Golf 2. Na pres-konferenciji MUP-a KS objavljeno je da je u prošloj godini otuđeno 59 motornih vozila, od čega je većina vozila starija od 17 godina. Prema statistici najviše se kradu Golfovi 2”, poručeno je.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Keramičari naplaćivali od 10 do 12 KM po kvadratu, sada mnogo skuplje

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina pratila...

Još vijesti za vas