Nedjelja, 25 veljače, 2024

Policija pred doček Nove godine u Sarajevu: Nulta stopa tolerancije na vožnju u alkoholiziranom stanju

Preporučeno

Policijski službenici Uprave policije će u novogodišnjoj noći biti prisutni na ulicama Kantona Sarajevo kako bi svojim planiranim aktivnostima u svim segmentima rada doprinijeli sigurnom okruženju i kako bismo svi zajedno dočekali Novu godinu u miru.

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo još jednom podsjeća sugrađane na izmijenjeni režim na pojedinim saobraćajnicama u KS, kao i na pojačano policijsko prisustvo, kontrolu saobraćaja i javnog reda i mira.

Organizator na javnom dočeku Nove 2024. godine ispred Vječne vatre očekuje prisustvo više od 25.000 hiljada posjetilaca. Iz MUP-a građanima preporučuju u cilju smanjenja saobraćajnih gužvi i bolje prohodnosti, da za dolazak na ovu manifestaciju koriste javni gradski prevoz ili usluge ovlaštenih taxi prevoznika.

-Oni koji se odluče doći vlastitim automobilima, svoja vozila trebaju parkirati na označenim parking mjestima i u skladu s izmijenjenim režimom saobraćaja. Kompletna lista ulica gdje je zabranjeno parkiranje i saobraćanje dostupna je na web stranici Ministarstva.

Upravo se čita:  Dobre vijesti za poljoprivrednike: Isplaćene novčane podrške u FBiH

– Posjetioce podsjećamo da je na javna okupljanja zabranjeno nositi bilo kakvo vatreno ili hladno oružje, pirotehnička sredstva, kao i druge predmete koji mogu biti opasni po druge posjetioce.

Policijski službenici Uprave policije vršit će pojačan nadzor učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na upravljanje motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

Kako ne postoji nijedan dovoljno valjan razlog za vožnju u alkoholiziranom stanju, koja je izuzetno opasna radnja za sve učesnike u saobraćaju, bit će primijenjena nulta stopa tolerancije na razloge vožnje pod utjecajem alkohola za sve vozače koji pri kontrolama budu imali nedopuštene koncentracije alkohola u krvi- kažu iz MUP-a KS.

Upravo se čita:  Detalji velike akcije u BiH: Poznata imena obuhvaćena istragom, među njima i član zločinačke grupe Zijada Turkovića

Građani u hitnim situacijama policiju mogu pozvati na broj 122, a za sve druge situacije koje ne zahtijevaju hitnost, moguće je direktno kontaktirati mjesno nadležne policijske uprave:

PU Stari Grad – 033 532 000

PU Centar – 033 206 000

PU Novo Sarajevo – 033 650 000

PU Novi Grad – 033 474 000

Upravo se čita:  Zemljotres jačine 4,2 stepena pogodio BiH

PU Ilidža – 033 639 000

PU Hadžići i Trnovo – 033 422 000

PU Ilijaš – 033 430 000

PU Vogošća – 033 401 000

Policijski službenici Uprave policije će u novogodišnjoj noći biti prisutni na ulicama Kantona Sarajevo kako bi svojim planiranim aktivnostima u svim segmentima rada doprinijeli sigurnom okruženju i kako bismo svi zajedno dočekali Novu godinu u miru.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Na isključenju sa njemačkog autoputa A96 preksinoć je došlo do udesa u kojem je povrijeđen jedan državljanin Bosne i...

Još vijesti za vas