Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Policija saslušala majku dječaka-ubice: Na teret joj se stavlja da je zapustila i zlostavljala dijete

Preporučeno

Prijeti joj kazna zatvora od tri godine.

M. K. majka dječaka-ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar” saslušana je policiji zbog sumnje da je počinila krivično djelo – zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe, nakon što je Prvo osnovno tužilaštvo dalo nalog policiji da je ispita.

Ona je juče dala izjavu u policiji, nakon čega će u narednom periodu za isto krivično djelo biti saslušana i pred tužiocem, a prijeti joj kazna zatvora od tri godine.

Upravo se čita:  Neobični krugovi na nebu zbunili građane: Evo o čemu se tačno radi

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ “Vladimir Ribnikar” od 3. maja. 2023. godine, kada je dječak-ubica (13) ubio deset osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K. – majke maloletnog dječaka-ubice stiču elementi krivičnog djela – zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladimir Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Upravo se čita:  Vučić: Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata

Ocu zaprijećeno 12 godina robije

Ubrzo nakon zločina, ocu dječaka-ubice, Vladimiru K. su stavljene lisice na ruke, a na teret mu se stavlja krivično djelo – teško djelo protiv opšte opasnosti.

Za ovo djelo, kako navodi advokat Nikola Ristović maksimalna kazna koja je zaprijećena je 12 godina zatvora, piše Blic.

– Ukoliko je nastupila teška tjelesna povreda neke osobe ili imovinska šteta velikih razmjera, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina. Međutim, ukoliko je smrt nastupila kod jedne ili više osoba, učinilac će se kazniti zatvorom od dvije do 12 godina – kaže Ristović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas