Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Policija u Visokom zaustavila 34-godišnjaka, oduzeli su mu vozilo

Preporučeno

Provjerom kroz registar novčanih kazni utvrđeno je da L. D. ima evidentiran iznos od 5060,80 KM neplaćenih novčanih kazni.

U sklopu pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) na unapređenju stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici Policijske stanice Visoko su u nedjelju u mjestu Donja Zimča, Grad Visoko iz saobraćaja isključili višestrukog povratnika u činjenju prekršaja te mu privremeno oduzeli vozilo.

Naime, nakon zaustavljanja i kontrole putničko vozilo marke “mercedes” registrarskih oznaka K13-T-853, kojim je upravljao L. D. (1990.) iz Visokog, isklučeno je iz prometa.

Upravo se čita:  Socijalno ugroženim domaćinstvima koja su pretrpjela štetu od grada po 1000 KM

Izvršenom provjerom u prekršajnoj evidenciji za spomenutog vozača, utvrđeno je da se radi o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja u saobraćaju, te da mu je vozačka dozvola poništena sticanjem deset kaznenih bodova.

5060,80 KM neplaćenih novčanih kazni

Provjerom kroz registar novčanih kazni utvrđeno je da L. D. ima evidentiran iznos od 5060,80 KM neplaćenih novčanih kazni.

Upravo se čita:  Konjic: Poskok i šarka ugrizle tri osobe u jednom danu, veoma su agresivne

S obzirom na to da navedeni vozač svojim ponašanjem, odnosno učestalim činjenjem prekršaja predstavlja opasnost po javnu bezbjednost i sigurnost građana, njemu je, u skladu sa članom 22. Zakona o policijskim službenicima ZDK i članom 31. Zakona o prekršajima FBiH, sporno vozilo privremeno oduzeto.

Nastavak intenzivnih aktivnosti Uprave policije MUP-a ZDK

Nakon kompletiranja predmeta, od Policijske stanice Visoko će Općinskom sudu u Visokom biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv spomenutog vozača, uz prijedlog za izricanje zaštitne mjere oduzimanja predmetnog vozila, zbog počinjenih prekršaja i ugrožavanja javnog prometa.

Upravo se čita:  Uhapšen bahati Bosanac iz Amerike jer se oglušio naređenju policijskog službenika

Naznačene aktivnosti predstavljaju nastavak intenzivnih aktivnosti Uprave policije MUP-a ZDK, koje se poduzimaju prvenstveno sa ciljem sankcionisanja bahatih vozača i višestrukih počinilaca prekršaja u saobraćaju, te u konačnici sa ciljem povećanja sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, saopćeno je iz tog ministarstva.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas