Srijeda, 24 srpnja, 2024

Policija: Ukoliko ste poslovali sa Sanjinom Avdićem odmah nas kontaktirajte!

Preporučeno

Oštećena pravna lica isporučivala su robu ovim navedenim pravnim licima na području Kantona Sarajevo

U cilju rasvjetljavanja krivičnih djela, uz Naredbu postupajućeg tužioca, Uprava policije MUP-a KS uputila je poziv odgovornim licima u privrednim društvima u Bosni i Hercegovini.

Od njih se traži da dostave korisne informacije ako su ulazili u poslovni odnos s licem Sanjinom Avdićem iz Sarajeva koji je, s namjerom vršenja prevara poslovnih subjekata sa područja cijele Bosne i Hercegovine, koristio pravna lica:

-“Atermo” d.o.o. Sarajevo (ranijeg naziva “Atermo” d.o.o. Bihać),
-“ACM Connect” d.o.o. Sarajevo,
-“Emon-Company d.o.o. Sarajevo (ranijeg naziva “Emon-Company” d.o.o. Srebrenik),
-“Z.A.N.A.” d.o.o. Sarajevo,
-“OIC group” d.o.o. Sarajevo,
-“Sindy comerce” d.o.o. Sarajevo (ranijeg naziva “Sindy comerce” d.o.o. Kiseljak),
-“YAHU media” d.o.o. Sarajevo,
-“Protect Group” d.o.o. Sarajevo,
-“Office com” d.o.o. Sarajevo,
-“Kadal” d.o.o. Sarajevo,
-“Global trade cosmetics” d.o.o. Sarajevo (GTC),
-“Viquel” d.o.o. Sarajevo, i
-“Multico d.o.o. Istočno Sarajevo.

Upravo se čita:  Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Kako je varao?

Oštećena pravna lica isporučivala su robu ovim navedenim pravnim licima na području Kantona Sarajevo (pijaca Heco, poslovne prostorije u ulici Himze Polovine u naselju Bjelave, skladište u ulici Safeta Zajke u naselju Rajlovac) i od pomenutih pravnih lica zaprimali ovjerene ugovore ili druge dokumente ovjerene njihovim pečatima, ili ispunjene mjenice, gdje nisu uspjeli naplatiti svoja potraživanja nakon isporuke robe navedenim pravnim licima ili ukoliko su od navedenih pravnih lica poručivali robu za koju su izvršili avansno plaćanje za što im roba nikada nije isporučena, poručuju iz MUP-a KS.

Upravo se čita:  Osumnjičeni za pucnjavu na Šipu uhapšeni u Neumu

Ukoliko odgovorna lica u privrednim društvima imaju korisne informacije o navedenim poslovnim odnosima odnosno, ukoliko su stupali u poslovne odnose s navedenim pravnim licima u kojima nisu uspjeli naplatiti svoja potraživanja, pozivamo ih da pisane prijave s opisom konkretnog poslovnog odnosa dostave Odjeljenju za privredni kriminal i borbu protiv korupcije, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Upravo se čita:  Mladići iz BiH napravili bazen od sijena: "Sve nas je koštalo 550 KM"

Korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-mail adrese Odjeljenja za privredni kriminal i borbu protiv korupcije privrednikriminal@mup.ks.gov.ba. Za dodatne informacije, građani mogu pozvati broj 033-286-754, poručili su iz sarajevske policije.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas