Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Policija upozorava građane: Ne odgovarajte na ovu poruku, obrišite je odmah!

Nemojte propustiti

U policiji ističu da je riječ o tzv. phishing kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prevare te savjetuju građane da je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) upozorila je u danas na tzv. phishing prijevaru, koja sadrži lažno upozorenje glasnogovornice PUZ-a Marije Goatti s lažnim potpisom ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića.

Upravo se čita:  Bećirović: Povratnici u Trebinju moraju imati adekvatnu podršku

Policija je, kako prenose mediji, izvijestila da je u četvrtak na veći broj adresa elektronske pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljena lažna poruka u kojoj se nepoznata osoba predstavlja kao rukovoditelj organizacijske jedinice PUZ-a. U poruci se navodi kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih krivičnih djela i traži od njega da odgovori na poruku, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Upravo se čita:  Na hercegovačkim poljima nedostaje radnika, nema ko da povadi krompir: Dnevnice idu i do 150 KM

U policiji ističu da je riječ o tzv. phishing kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prevare te savjetuju građane da je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati.

Ravnateljstvo policije je u srijedu upozorilo na sličnu lažnu poruku PUZ-a s lažnim potpisom ministra Božinovića.

U policiji ističu da su poslane poruke niske razine kibernetičke zaštite, a u konkretnom slučaju cilj je počinitelja, koji se najčešće nalaze izvan Evropske unije, da u daljnjoj komunikaciji putem elektroničke pošte navedu građane da im uplate određeni iznos na račune u inostranstvu.

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo