Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Policijski sindikat o sukobu Eleka s policajcem: Ako kolega bude imao problema sa “ekselencijom” neka se nama javi

Preporučeno

Direktor Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo Nedeljko Elek jučer se, nakon ročišta predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku ispred Suda BiH ponašao veoma bahato prema jednom od policajaca koji je samo radio svoj posao.

Iz Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo, oglasili su se povodom današnjeg verbalnog napada direktora Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo Nedeljka Eleka na jednog policijskog službenika nakon ročišta Dodiku pred Sudom BiH.

Danas smo imali priliku uživo vidjeti predstavu za široke narodne mase skučenih pogleda, građanina Bosne i Hercegovine, Elek Nedjeljka, počinje svoju reakciju Viktor Ćatić, predsjednik Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo.

“Nadam se da sam pravilno upisao ime i prezime osobe koja se bahatila i nedolično ponašala u ulici Safeta Hadžića, kada je, ono što sam ja mogao primijetiti NN vozač sa crnom limuzinom okupirao trotoar i saobraćajnicu u navedenoj ulici u blizini objekta Suda Bosne i Hercegovine i time onemogućio nesmetano kretanje, kako pješaka, tako i motornih vozila jer je vozilo bilo zaustavljeno na takav način da je djelimično zauzimalo svojim položajem kolovoz i većim dijelom trotoar”, kaže Ćatić.

Upravo se čita:  Nema ih ni za lijeka: Građani čekaju po dva mjeseca na majstora

U nastavku navodi da, kao istinski profesionalac, a prije svega kao predsjednik Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo, ispred Sindikata daje punu podršku u daljem profesionalnom radu i zaštiti ličnog dostojanstva svakog policijskog službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i najoštrije osuđuje postupak Elek Nedjeljka.

“Koji je demonstrirao svu nekulturu i nečovječnost, a prije svega bahatost, ponižavajući policajca i nadmeno držeći pridike kako ga se treba oslovljavati, pozivajući se na imunitet iako on nije vozač i nije počinio prekršaj nego drugi vozač, a nisam vidio ni da je na uvid pokazao diplomatsku iskaznicu, niti sam vidio da su na vozilu bile vidno istaknute zastave države na čiju je ambasadu vozilo i registrovano. Još, da poraz bude veći, NN osoba zahtijeva od policijskog službenika da ga se oslovljava sa ‘ekselencijo’, a da bi svoju predstavu izvodio potpomagajući se visoko podignutim kažiprstom još više ponižavajući policajca koji je samo htio uvesti red u nered koju je vozač blizak ‘njegovoj ekselenciji’ učinio”, dodao je Ćatić.

Upravo se čita:  Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Sindikat, kako ističe Ćatić, daje punu podršku u radu svim kolegicama i kolegama, te ukoliko policijski službenik koji je učestvovao u današnjem događaju bude imao problema zbog postupanja u skladu sa zakonom, Sindikat će angažovati svoj pravni tim u zaštiti digniteta i ličnosti kolege ukoliko se kolega obrati Sindikatu.

“I na kraju, obzirom da je u zadnje vrijeme bura javnosti usmjerena ka ljekarskim pregledima i psiho-fizičkom zdravlju policijskih službenika, danas smo svi imali na vidjelu da li na mentalno zdravlje prosječnog policijskog službenika ostavlja prosječno ponašanje jednog prosječnog državljanina Bosne i Hercegovine sa ne prosječnim ponašanjem, koja uz sve to zahtijeva i da se oslovljava sa ‘njegova ekselencijo’ i koliko godina jedan prosječan policajac može ostati imun na svakodnevno postupanje ‘naših i njegovih ekselencija’”, ističe Ćatić.

Upravo se čita:  Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Podsjećamo, direktor Sarajevo-gasa Istočno Sarajevo Nedeljko Elek jučer se, nakon ročišta predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku ispred Suda BiH ponašao veoma bahato prema jednom od policajaca koji je samo radio svoj posao.

Naime, Elek je parkirao svoj automobil sa diplomatskim tablicama na trotoar ispred Suda BiH, a na instrukciju policajca da pomakne automobil Elek ga je verbalno napao pozivajući se na diplomatske tablice.

“Mi imamo diplomatski imunitet. Moraš se ponašati pristojno i kulturno prema licima koja imaju diplomatski imunitet. Fino i kulturno: ‘izvinite vaša ekselencijo’. Slušaj šta sam ti rekao”, rekao je Elek policajcu.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas