Četvrtak, 29 veljače, 2024

Poljak se biciklom uputio prema Srebrenici da oda počast žrtvama genocida

Preporučeno

Danas smo tačno u podne kod džamije Ćurčinice, koja se obnavlja u centru Livna, sreli 23-godišnjeg Zbyszeka Rogala, biciklistu iz poljskog grada Wroclawa koji je preko Poljske, Češke, Austrije i Hrvatske krenuo preko Livna i Ramskog jezera za Srebrenicu da oda počast žrtvama i obiđe memorijalni centar u Potočarima, piše Dnevni avaz.

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

Zastao je samo na tren u centru Livna, ne da se odmori, već da pogleda prelijepu džamiju Ćurčinicu sa staklenom munarom na kojoj se radovi privode kraju. Pitao je kako se zove džamija i dodao:

Upravo se čita:  Detalji velike akcije u BiH: Poznata imena obuhvaćena istragom, među njima i član zločinačke grupe Zijada Turkovića

-Predjeli kroz koje sam prošao su predivni, posebno sjeverno Primorje u Hrvatskoj i dijelovi kroz BiH. Nadam se da su i Ramsko i Jablaničko jezero isto tako lijepi i da ću se moći i okupati. Na put sam krenuo 4.jula i planiram se vratiti kući od Srebrenice preko Rumunije, Mađarske i Slovačke, a za cijelu turneju sam planirao oko 40 dana – izjavio nam Zbyszek krećući iz Livna prema Šuici i Ramskom jezeru, piše pomenuti list.

Upravo se čita:  Povećale se novčane doznake iz u BiH iz inostranstva: "Tri su ključna faktora"

Rekao nam je i to da spava uglavnom u šatoru kojeg, uz ostalu kamp-opremu, vozi na biciklu, a u razgovoru smo primijetili da se odlično snalazi na karti, te da je u dobroj kondiciji. Uprkos vrućini on cjelodnevno vozi zaštićen šeširom i krpama.

Izvor: Dnevni avaz

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas