Utorak, 23 srpnja, 2024

Ponovo proglašena epidemija koronavirusa u FBiH: Evo kako će se to odraziti na građane

Preporučeno

Federacija BiH je ponovo proglasila epidemiju zbog koronavirusa. Ova odluka je danas objavljena u Službenim novinama Federacije.

Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva Federacije pojašanjava da su Kantoni imali priliku da sami proglase epidemiju, ali to nisu uradili.

U naredbi stoji da je za vrijeme epidemije koronavirusa preduzimaju mjere predviđene Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, gdje je između ostalog navedeno vršenje sanitarnog nadzora na graničnim prelazima koji se nalaze na teritoriji Federacije, kao i provođenje mjera.

Upravo se čita:  Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Čerkez: Neće biti implikacija po građane

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH (FBiH), izjavio je ranije za medije da proglašenje epidemije neće imati implikacije po stanovništvo.

– To podrazumijeva olakšavanje procedura institucijama uključenim u problem, odnosno osiguravanje dodatnog novaca iz federalnog proračuna u slučaju potrebe, kazao je Čerkez.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas