Utorak, 25 lipnja, 2024

Ponovo se oglasio vozač Centrotransa: “Jedan momak sa Grbavice mi je rekao da je ista starica gađala njegovu ženu pepeljarom i da su imali problema sa njom u komšiluku”

Autor:Source.ba

Preporučeno

Na pitanje da li je i dalje uposlenik Centrotransa ili je stupio na snagu otkaz, govori nam da se još vodi kao uposlenik, te da još uvijek nije zvanično dobio otkaz.

Početkom ove sedmice je veliku pažnju javnosti izazvao snimak na kojem vozač Centrotransa fiizčki izbacuje iz autobusa stariju gospođu.

Podsjećamo, kompanija Centrotrans je odmah suspendovala vozača, te saopćila da će mu uručiti otkaz. Nakon što su se strasti malo smirile, razgovarali smo sa vozačem sa snimka Abazom Radošem.

Na početku razgovora, na pitanje kako je, nam je kazao da mu je pritisak povišen.

“Išao sam doktoru i rekao mi je da je stres uzrok”, rekao je Radoš.

Na pitanje da li je i dalje uposlenik Centrotransa ili je stupio na snagu otkaz, govori nam da se još vodi kao uposlenik, te da još uvijek nije zvanično dobio otkaz.

“Uskoro bi trebao biti održan sastanak. Vjerujte da ne znam šta da očekujem. Šta oni odluče, tako će i biti. Šta je, tu je, ne može se tu ništa promjeniti”, odgovara Radoš.

Upravo se čita:  Bošnjački povratnici u Trebinju uznemireni: 'Policija druge države ponovo u BiH, pozivamo institucije na hitnu reakciju'

Pitali smo ga da li je došao do određenih saznanja ko je gospođa sa snimka i da li su njegove kolege imale sličnih problema sa njom.

“Zvao me je jedan momak sa Grbavice, koji kaže da je njen komšija i da im pravi probleme i u komšiluku, te da je gađala pepeljarom njegovu ženu koja je bila sa djetetom malim. Tako kaže, svašta nešto je tu bilo. Dosta mojih kolega je imalo sličnih problema sa njom. Jednostavno, ona kao da bira kome će ući u autobus i napraviti problem. Ne znam da li ona to baš radi sa nekom namjerom, ali kako je meni dolazila u autobus, to je izgledalo kao da jeste sa nekom namjerom. Isto kao da joj je neko plaćao za to”, priča Abaz Radoš.

Upravo se čita:  Slučaj bračnog obračuna u Bosanskoj Gradišci: Pretučeni suprug otišao kući iz bolnice

Ističe da su mu i kolege govorile da je drugačije trebao reagovati, sa čim se i on slaže.

“Nije trebalo tako da bude. I ja sam sebi to kažem, ali gotovo je sada. Moram reći da su i u firmi znali za taj problem. Policiju kada nazoveš, oni kažu, nemamo koga poslati ili kažu poslat ćemo pa…ne mogu ja stajati sa autobusom na pruzi po pola sata čekati policiju”, kazao je on.

Upravo se čita:  Direktor Elektroprivrede BiH nema dobre vijesti: Ispadi, puput jučerašnjeg kolapsa, mogući su i ubuduće!

Na kraju smo ga pitali oko čega je tačno nastala cijela “frka” sa navedenom staricom.

“Taj dan je bila baš velika gužva i ja sam je samo molio da izađe iz autobusa i da ide u drugi autobus iza mene koji je stajao. Onda je ona počela da psuje, da pljuje, da udara. Govorila je: ‘Ne može mene niko istjerati’. Rekao sam joj: ‘Gospođo, niko Vas ne istjeruje, samo uđite u drugi autobus’, jer znam, ako je pustim, da će napraviti problem. Otkad mi je razbila telefon, uvijek bi izašla iz autobusa kad je zamolim, nikada nije pravila problem kao što je onaj dan”, zaključio je u razgovoru za Source Abaz Radoš.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas