Srijeda, 24 srpnja, 2024

Ponovo zatvaraju barove, restorane, kina i muzeje: Zbog rasta broja zaraženih prekidaju sve aktivnosti u zatvorenom prostoru

Autor:Agencije

Preporučeno

Kalifornija je bila bila prva država u SAD-u koja je u marta proglasila karantenu. Nakon ponovnoga otvaranja potkraj aprila, Kalifornija je nedavno zabilježila nagli porast broja zaraženih.

Kalifornija se ponovno ‘zatvara’ zbog alarmantnog povećanja broja zaraženih koronavirusom, a guverner Gavin Newsom u ponedjeljak je naložio da se zatvore svi barovi te da restorani, zoološki vrtovi, kina i muzeji prekinu sve aktivnosti u zatvorenom prostoru.

Upravo se čita:  Putnik iz Banja Luke uhvaćen zbog lažiranja dokumenata na letu za Dortmund

Newsom je rekao da se mjere moraju primjenjivati na području cijele najgušće naseljene države SAD-a, nakon što su prethodno ti objekti zatvoreni u nekim teže pogođenim okruzima, prenosi Hina.

Guverner je objavio i da fitness centri, crkve, frizerski saloni i trgovački centri moraju prekinuti poslovanje u zatvorenim prostorima u 30 okruga, uključujući Los Angeles, što pogađa oko 80 posto populacije.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena u pljački kampera u Njemačkoj: Tročlana banda privedena

Strože mjere primjenjivat će se tri dana, objavio je na Tweeteru guvernerov ured.

“Broj slučajeva Covida 19 nastavlja alarmantno rasti”, napisao je Newsom u tweetu u kojemu je najavio mjere, dodajući da broj zaraženih koronavirusom i broj hospitaliziranih nastavlja rasti.

Kalifornija je u nedjelju imala 8.358 novozaraženih, rekao je na konferenciji za novinare,

Ta je država bila prva u SAD-u koja je u marta proglasila karantenu. Nakon ponovnoga otvaranja potkraj travnja, Kalifornija je nedavno zabilježila nagli porast broja zaraženih.

Upravo se čita:  Izbacivač Emir iz BiH na čelu bande: Ucjenjivali bogate Švajcarce, žrtvi iskopali grob

U ponedjeljak su Los Angeles i San Diegu, koji imaju najveći broj škola, objavili da će nova školska godina ujesen početi samo online.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas