Srijeda, 24 srpnja, 2024

Voda otežava saobraćaj na putu Tuzla- Doboj

Preporučeno

Zbog izljevanja vode na kolovoz na magistralnom putu M-4 Tuzla-Doboj (Šićki Brod), Srebrenik-Tuzla (u mjestu Tinja), kao i na magistralnom putu Tuzla-Zvornik (u mjestu Tojšići), saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom ili lokalnim obilaznicama.

Foto: Doznajemo
Foto: Doznajemo

Ekipe putnih službi za održavanje puteva nalaze se na licu mjesta i rade na osposobljavanju saobraćaja.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci Drežnik-Šićki Brod, Kiseljak- Šamin Gaj i Olovo-Kladanj-Đurđevik.

Upravo se čita:  Inspekcija privremeno zatvorila dva bazena u Sarajevu, ima li opasnosti za građane?

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Kiseljak. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na izlazu iz BiH čeka se do 1 sat a na ulazu u našu zemlju čeka se 30 minuta. Na graničnim prijelazima Orašje i Velika Kladuša na prelazak granice u oba smijera čeka se oko 20 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je promet vozila ali nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Upravo se čita:  Mladići iz BiH napravili bazen od sijena: "Sve nas je koštalo 550 KM"

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas