Srijeda, 17 srpnja, 2024

Porezna uprava FBiH zapečatila 17 objekata

Preporučeno

Porezna uprava Federacije BiH zapečatila 17 objekata u kojima je zatečeno 45 aparata za igre na sreću.

aparatiNa osnovu obavještajno istražnih podataka inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 25. aprila 2013. godine u popodnevnim satima izvršili kontrolu 69 ugostiteljskih objekata u kojima se nezakonito priređuju igare na sreću putem automata, poker aparata i slot mašina.

Zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno je zapečaćeno 17 objekata u kojima je zatečeno 45 aprata za igre na sreću i 18 neprijavljenih radnika.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Predmet kontrole bila je provjera priređivanja igara na sreću putem aparata u skladu sa Zakonom o igrama na sreću, evidentiranje prometa i izdavanje računa putem fiskalnih kasa u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima i zapošljavanje radnika u skladu sa Zakonom o radu.

Objekti su privremeno zatvoreni zbog rada bez odobrenja za priređivanje igara na sreću Federalnog ministarstva finansija, i rješenja općinskog organa za priređivanje zabavnih igara, odnosno neovlaštenog organizovanja igara na sreću i držanja aparata, neposjedovanja fiskalnog uređaja te angažovanja neprijavljenih radnika.

Upravo se čita:  Zenicu potresla tragedija: "U rijeku upale tri djevojčice, samo jednu nisu uspjeli spasiti"

U toku kontrola zatečen je i značajan broj visokosofisticiranih aparata koji se mogu koristiti kao mini kladionice ili kao poker aparati za priređivanje igara na sreću.

Kontrole su provedene na području Kantona Livno, Unsko-sanskog, kantona, Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog, Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona.

Vlasnicima objekata izdat 51 prekršajni nalog sa ukupnim iznosom novčanih kazni u iznosu od 83.710,00 KM.

Upravo se čita:  Zenicu potresla tragedija: "U rijeku upale tri djevojčice, samo jednu nisu uspjeli spasiti"

Zatečeni aparati su zapečaćeni u posebnim prostorijama i stavljeni su van upotrebe.

Porezna uprava Federacije BiH će nadležnom sudu uputiti prijedlog za izuzimanje i uništavanje zapečećenih aparata.

Porezna uprava Federacije BiH naglašava da su i ovaj put prilikom obavljanja službene dužnosti pojedinim inspektorima vlasnici objekata upućivali fizičke i verbalne prijetnje, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

(Fena)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Prodaje se devastirano bh. odmaralište na čarobnom dijelu hrvatske obale, poznata početna cijena

Grad Zenica objavio je međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće,...

Još vijesti za vas