Petak, 1 prosinca, 2023

Porodična drama u BiH: Svekra je gađala mandarinama, pa na nju nasrnuo suprug

Preporučeno

Supružnici bi se uskoro trebali pojaviti u sudnici radi izjašnjenja o krivici

Općinski sud u Orašju je potvrdio optužnicu koju je, nakon okončanja istrage, podiglo Tužilaštvo Posavskog kantona protiv Milijane D. i Ivice D. a kojim ih tereti za krivično djelo nasilje u porodici i laka tjelesna povreda.

Prema optužnici, Milijana : je početkom novembra prošle godine oko 13 sati u Matićima, općina Orašje, u porodičnoj kući u kojoj živi zajedno sa svojim suprugom Ivicom D. i svekrom M. D, nakon verbalne rasprave sa svekrom, sa stola uzela nepoznati predmet te ga istim pogodila u palac desne šake.

Upravo se čita:  Tužno obraćanje tetke Nizame Hećimović: Gledala me, a nisam joj mogla pomoći

Tom prilikom je svekru psovala majku i vrijeđala ga.

– Optužena je na oštećenog bacala mandarine istovremeno vrijeđajući svoga supruga Ivicu a kada je isti pokušao da je spriječi da se fizički obračuna sa svekrom rukama je udarala Ivicu u glavu i tijelo, svjesna da radnjama koje poduzima ugrožava mir članova obitelji sa kojima živi u zajedničkom domaćinstvu, stoji u optužnici.

Upravo se čita:  Stiglo upozorenje na olujni južni vjetar u cijeloj BiH "Budite spremni na smetnje, rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina"

U drugoj tački optužnog akta se navodi da je Ivica D. nakon svađe sa suprugom Milijanom fizički nasrnuo na nju udarajući je u glavu.

– Vukao ju je za kosu nanijevši Milijani laku tjelesnu povredu svjestan da radnjama koje poduzima može povrijediti člana porodice, stoji u optužnici.

Supružnici bi se uskoro trebali pojaviti u sudnici radi izjašnjenja o krivici, prenosi Oslobođenje.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo