Petak, 12 travnja, 2024

Poruka iz Crne Gore za Srbiju: Lavrov je do Beograda mogao doći vozom

Preporučeno

Krivokapić je istaknuo kako ga čudi burna reakcija na takvu odluku, dodajući da je Lavrov do Beograda mogao doći vozom, jer vozovi nisu zabranjeni na relaciji Beograd – Moskva.

Crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić kazao je danas da je Crna Gora zabranom preleta aviona šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova, poštovala obaveze koje je preuzela i takva je odluka bila neizbježna.

Upravo se čita:  Otkriven uzrok smrti brata osumnjičenog za ubistvo malene Danke

Krivokapić je istaknuo kako ga čudi burna reakcija na takvu odluku, dodajući da je Lavrov do Beograda mogao doći vozom, jer vozovi nisu zabranjeni na relaciji Beograd – Moskva.

Odgovarajući na upit novinara kada je i ko donio odluku o zabrani preleta, Krivokapić je kazao da je odluku formalno donijela crnogorska Vlada i dio Ministarstva vanjskih poslova (MVP) te da je s odlukom bio upoznat i premijer Dritan Abazović.

Upravo se čita:  Vučić govorio o ubistvu malene Danke pa sebe prikazao kao najveću žrtvu

Komentirajući podršku Lavrova inicijativi “Otvoreni Balkan”, Krivokapić je kazao da regija obiluje brojnim inicijativama te da će crnogorski premijer Dritan Abazović na summitu u Ohridu sudjelovati kao promatrač, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

“Mislim kako je veća šansa da će procesi koji traju preživjeti, a da će neki već u početku biti osuđeni na neuspjeh. Sve ćemo uzeti u obzir, zasada smo samo promatrači, to je nepromijenjeno stanje u odnosu na stajališta prethodne vlade”, rekao je Krivokapić te dodao da crnogorski MVP priprema analizu zbog mnogo nejasnoća u toj inicijativi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Neko ga anonimno prijavio: Muškarac dobijao socijalnu pomoć u Austriji, pa novac trošio u BiH

Radna grupa austrijskog Državnog servisa za zapošljavanje (AMS) otkrila je još jednu prevaru vezanu za Bosnu i Hercegovinu. Naime, kako...

Još vijesti za vas