Nedjelja, 24 rujna, 2023

Poruka iz Crne Gore za Srbiju: Lavrov je do Beograda mogao doći vozom

Preporučeno

Krivokapić je istaknuo kako ga čudi burna reakcija na takvu odluku, dodajući da je Lavrov do Beograda mogao doći vozom, jer vozovi nisu zabranjeni na relaciji Beograd – Moskva.

Crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić kazao je danas da je Crna Gora zabranom preleta aviona šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova, poštovala obaveze koje je preuzela i takva je odluka bila neizbježna.

Upravo se čita:  Incident na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske: Hrvatski specijalci prijavili pucanje

Krivokapić je istaknuo kako ga čudi burna reakcija na takvu odluku, dodajući da je Lavrov do Beograda mogao doći vozom, jer vozovi nisu zabranjeni na relaciji Beograd – Moskva.

Odgovarajući na upit novinara kada je i ko donio odluku o zabrani preleta, Krivokapić je kazao da je odluku formalno donijela crnogorska Vlada i dio Ministarstva vanjskih poslova (MVP) te da je s odlukom bio upoznat i premijer Dritan Abazović.

Upravo se čita:  Udovica iz Beograda tražila penziju od supruga pa saznala da je ljubavnica već prima

Komentirajući podršku Lavrova inicijativi “Otvoreni Balkan”, Krivokapić je kazao da regija obiluje brojnim inicijativama te da će crnogorski premijer Dritan Abazović na summitu u Ohridu sudjelovati kao promatrač, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

“Mislim kako je veća šansa da će procesi koji traju preživjeti, a da će neki već u početku biti osuđeni na neuspjeh. Sve ćemo uzeti u obzir, zasada smo samo promatrači, to je nepromijenjeno stanje u odnosu na stajališta prethodne vlade”, rekao je Krivokapić te dodao da crnogorski MVP priprema analizu zbog mnogo nejasnoća u toj inicijativi.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo