Srijeda, 21 veljače, 2024

Poruke mržnje u Neumu: “Gazi balije” ispisano na objektu čiji je vlasnik Bošnjak

Autor:N1

Preporučeno

Na izlogu njegovog restrana sprejem je napisano “Gazi balije”, a pored natpis uvrjedljivog sadržaja koji se odnosi na Sarajevo.

Neum, najpopularnije ljetovalište u BiH i mjesto gdje se u zimskim mjesecima održava veliki broj seminara i simpozija kompanija iz cijele naše zemlje ispisan je porukama mržnje, kao i onima u kojima se slave ustaše. Ovaj put meta fašističkog i nacionalističkog vrijeđanja bio je restoran u vlasništu Jasmina Osmanovića.

Vlasnik restorana kazao je za N1 da ovo nije prvi put da se dešavaju ovakvi incidenti i da ih je i ranije prijavljivao policiji koja do sada nije privodila osumnjičene.

Upravo se čita:  Njemački državljanin lišen slobode jer ilegalno boravi u Bosni i Hercegovini

– Neum je malo mjesto u kojem se sve zna ali ništa ne poduzima, ljudi koji su sa strane imaju dosta problema od strane iste grupe ljudi, kazao je vlasnik.

Na izlogu njegovog restrana sprejem je napisano “Gazi balije”, a pored natpis uvrjedljivog sadržaja koji se odnosi na Sarajevo.

Foto: N1

Također su na parkingu ispred restorana zidovi ispisani ustaškim pozdravima i simbolima.

Upravo se čita:  Novi detalji nesreće u Bihaću: Oglasila iz policije i bolnice o učenici koja je pala s prozora škole

Nije prvi put da se u Neumu dešavaju ovakve stvari. Poruke mržnje, tuče, razbijanja izloga izuzetno štete turističkoj slici grada koji iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista koji dominantno dolaze iz Bosne i Hercegovine.

Nadležni policijski organi do sada nisu poduzimali nikakve ozbiljnije mjere, ovaj put, krajnje je vrijeme da se procedure identificiranja i privođenja izgrednika obavi na pravi način.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas