Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Poskupljuju i đačke ekskurzije: Povećanje minimalca u RS izgovor za novi talas dizanja cijena

Preporučeno

Škola je u decembru 2023. uputila javni poziv za izbor najpovoljnije turističke agencije. Ali je morala da ga poništi jer su svi ponuđači ponudili cijenu iznad iznosa 70 odsto od najniže plate u RS, koja je u tom trenutku iznosila 700 KM.

Nakon povećanja minimalne plate u bosanskohercegovačkom entitetu Republici Srpskoj sa 700 na 900 KM, poskupljuje gotovo sve, a na red su došle i đačke ekskurzije.

Tako su roditelji jedne prijedorske osnovne škole pozvani da se izjasne da li prihvataju da cijena ekskurzije na planinu bude 590 maraka po učeniku, umjesto planiranih 490.

Naime, škola je u decembru 2023. uputila javni poziv za izbor najpovoljnije turističke agencije. Ali je morala da ga poništi jer su svi ponuđači ponudili cijenu iznad iznosa 70 odsto od najniže plate u RS, koja je u tom trenutku iznosila 700 KM.

Upravo se čita:  Sarajevo: Prepoznajete li lopova sa snimka? Za informaciju se daje novčana nagrada

Potom je uslijedio novi šok.

-Od 1.1.2024. došlo je do povećanja najniže plate u RS sa 700 na 900 KM, što je dovelo do toga da se poveća i maksimalan iznos cijene ekskurzije učenika sa 490 KM na 630 KM. Nakon ponovljenog javnog poziva najniža dostavljena cijena ekskurzije iznosi 590 KM. Imajući u vidu izmijenjene okolnosti molimo vas da se izajsnite da li ste zainteresovani da vaše dijete ide na ekskurziju – piše u anketnom listiću koji je na društvenim mrežama objavio jedan od roditelja, uz komentar: „Povećanje minimalca će biti izgovor za novi talas poskupljenja, opravdano ili ne. Radnik je uvijek na gubitku“.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas