Petak, 1 ožujka, 2024

Detalji svirepog ubistva koje je šokiralo BiH: Poštar ubijen sjekirom, komšije ga našle na ležaju u lokvi krvi!

Preporučeno

Noćas je u tešanjskom selu Šije u iznajmljenoj kući u kojoj je živio sam, svirepo, navjerovatnije sjekirom, ubijen mjesni poštar N.M. (58).

istrazitelji sijeKako nam je kazao rukovodilac poslovnice BH pošte u Matuzićima Našid Grahić, nakon što je vidio da Nusret nije došao na posao odlučio je pozvati njegove komšije u Šijama i zamoliti ih da provjere, plašeći se da je možda bolestan. Mještani su poštara pronašli mrtvog na njegovom ležaju u krvi sa ogromnom posjekotinom na glavi.

Upravo se čita:  Jeziva poruka stigla u sarajevsku osnovnu školu: 'Postavio sam eksploziv, čujem glasove u glavi'

-Sa svima je bio izueztno dobar. Nije imao prodicu i živio je sam u toj kući koju je iznajmio. Niko ne može vjerovati da je neko njemu to mogao učiniti. Nisi siguran više ni u kući-kaže komšija Muharem Sejdinović.

Tih dana N.M. je vršio podjelu penzija za oko 250 korisnika u Mravićima, u Doboj Jugu i Šijama. Upućeni kažu da tog dana nije uspio podjeliti nekoliko penzija i da je kod sebe mogao imati najviše 2.000 KM.

Upravo se čita:  Neobična putanja: Izviđački avion ponovno leti iznad Bosne i Hercegovine

-Eto ni ja nisam dobio penziju. Nekako mi u ovoj mahali zadnji dođemo na red. Ali, džaba ti i penzije, sve se namiri, ali glava ne može. Žao mi ga je bio je zaista dobar čovjek-kaže nam susjed Halid Muslija.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Zenici Adis Husić koji će, vjerovatno naložiti obdukciju tijela. Opsežna istraga je u toku, a dodatnu zabunu u sve unosi podatak koji smo uspjeli saznati, da ubica nije odnio novac.

Upravo se čita:  Povećale se novčane doznake iz u BiH iz inostranstva: "Tri su ključna faktora"

N.M. je bio veoma poštovan među prijateljiam i komšijama. Rodom je iz Ševarlije kod Doboja gdje mu i danas živi otac Salih. Bio je pripadnik Armije BiH, a tokom rata su mu na maglajskom ratištu poginula dva brata, dok mu se sestri, koja je živjela u Hadžićima od 1992. godine gubi trag.

(Dnevni avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas