Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Postignut sporazum Kosova i Srbije

Preporučeno

Premijeri Kosova i Srbije Hašim Tači i Ivica Dačić parafirali su danas u Briselu sporazum Beograda i Prištine, saopštila je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

taci-daciOna je rekla da su pregovori završeni i da će dvije strane naknadno obavijestiti Brisel o prihvatanju.

Dačic je rekao da su u sporazumu koji je parafiran ostale formulacije o policiji, a da je izmjenjena tačka koja se odnosila na članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama.

Upravo se čita:  Vlasnik stana u kome je eksplodirala klima: Niko od komšija nije otvorio vrata

SPO: Otvaraju se vrata evropskog preporoda Srbije

Srpski pokret obnove saopštio je da se Briselskim sporazumom o Kosovu otvaraju vrata evropskog preporoda Srbije, a Srbi na Kosovu dobijaju garancije EU za njihovu samoupravu i čvrste veze s matičnom državom.

“Dogovorom u Briselu započet je i proces normalizacije odnosa između Srbije i Kosova, koji je od suštinskog značaja za stabilnost i evropeizaciju našeg regiona”, navodi se u saopštenju stranke Vuka Draškovića.

Upravo se čita:  Na Jadranu se plaća i do 260 eura kazne za najprimitivniju praksu na plaži: Odzvonilo bahatim turistima!

(Agencije)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Cijena lampe koju je postavila Karić na Baščaršiji iznosi 19.750 KM + PDV

Svijetleća instalacija, odnosno Sarajevski dijamant, koji je izazvao burne reakcije u javnosti, zapravo je novi brend domaće firme Metallon...

Još vijesti za vas