Subota, 22 lipnja, 2024

Posudio 1.100 eura, pa vratio 36.000 eura s kamatom

Preporučeno

Drama je eskalirala kada je D. N. navodno počeo upućivati prijetnje oštećenom S. Š. iz Berana zbog neisplaćenog duga.

D.N. (26) suočava se s krivičnim optužbama zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštva, pozajmivši Berancu S. Š. (34) iznos od 1.100 eura, uz nerealno visoku kamatu od 800 eura mjesečno. Ova sumnjiva transakcija donijela mu je prihod od čak 36 hiljada eura od početka 2019. godine.

Drama je eskalirala kada je D. N. navodno počeo upućivati prijetnje oštećenom S. Š. iz Berana zbog neisplaćenog duga. Oštećeni je odlučio da podnese prijavu nadležnim organima u Baru, prenosi Crna-Hronika.

Upravo se čita:  Novi detalj tragedije kraj Obrovca u kojoj je stradala porodica: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su brzo reagovali na prijavu te dostavili krivičnu prijavu protiv D. N. državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. Ova prijava obuhvata ne samo sumnjivo pozajmljivanje novca već i nerealne kamate koje su se nagomilale tokom vremena.

Kriminalističkom obradom, koju je provela barska policija, otkriveno je da je D. N. iznos od 1.100 eura pozajmio S. Š., pri čemu su se dogovorili o mjesečnoj kamati od ogromnih 800 eura. Takođe, dogovorili su se da za svako kašnjenje uplate, dužnik bi morao platiti dodatnih 50 eura.

Upravo se čita:  Penzioner kažnjen jer je vozio kubik i po drva sa svog imanja bez potrebne dokumentacije

Prema dostupnim podacima, oštećeni je D. N.-u platio ukupan iznos od 36.000 eura na ime kamate, koji je bio podijeljen u gotovini i uplatama preko Pošte Crne Gore.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Novi detalj tragedije kraj Obrovca u kojoj je stradala porodica: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka

Tragedija se dogodila na vojnom poligonu poznatom kao 'Crvena zemlja' koji je označen velikim tablama upozorenja. Još uvijek nije poznato...

Još vijesti za vas