Utorak, 28 studenoga, 2023

Posudio 1.100 eura, pa vratio 36.000 eura s kamatom

Drama je eskalirala kada je D. N. navodno počeo upućivati prijetnje oštećenom S. Š. iz Berana zbog neisplaćenog duga.

Preporučeno

D.N. (26) suočava se s krivičnim optužbama zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštva, pozajmivši Berancu S. Š. (34) iznos od 1.100 eura, uz nerealno visoku kamatu od 800 eura mjesečno. Ova sumnjiva transakcija donijela mu je prihod od čak 36 hiljada eura od početka 2019. godine.

Drama je eskalirala kada je D. N. navodno počeo upućivati prijetnje oštećenom S. Š. iz Berana zbog neisplaćenog duga. Oštećeni je odlučio da podnese prijavu nadležnim organima u Baru, prenosi Crna-Hronika.

Upravo se čita:  Zakuhalo se na relaciji Zagreb - Beograd: Hrvati ekspresno odgovorili na protjerivanje njihovog čovjeka iz Srbije

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su brzo reagovali na prijavu te dostavili krivičnu prijavu protiv D. N. državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. Ova prijava obuhvata ne samo sumnjivo pozajmljivanje novca već i nerealne kamate koje su se nagomilale tokom vremena.

Kriminalističkom obradom, koju je provela barska policija, otkriveno je da je D. N. iznos od 1.100 eura pozajmio S. Š., pri čemu su se dogovorili o mjesečnoj kamati od ogromnih 800 eura. Takođe, dogovorili su se da za svako kašnjenje uplate, dužnik bi morao platiti dodatnih 50 eura.

Upravo se čita:  Sjenicu zatrpao snijeg, dalekovod ispao iz sistema

Prema dostupnim podacima, oštećeni je D. N.-u platio ukupan iznos od 36.000 eura na ime kamate, koji je bio podijeljen u gotovini i uplatama preko Pošte Crne Gore.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Penzioner iz BiH mora u zatvor, uhvatili ga sa 800 grama heroina. Sastao se s dilerima

Državljanin BiH (67), nastanjen u Offenbachu proglašen je krivim nakon što je optužen da je prenosio drogu za narko...

Možda vas zanima i ovo