Utorak, 23 travnja, 2024

Potočari: Nudio pomoć komšijama, a oni mu psovali balijsku majku!

Preporučeno

Senahid Ahmetović, jedan od prvih povratnika u Potočare, već duže vrijeme zbog problema s komšijama srpske nacionalnosti brine za sigurnost svoje porodice. Sa suprugom i troje djece Senahid živi u kući svog daidže, a često ga, kao i njegovu djecu, komšije vrijeđaju na nacionalnoj osnovi. Nisu im strane ni prijetnje, kazao nam je Ahmetović, koji je posljednji incident prijavio policiji u Srebrenici, piše Avaz.

Ahmetović: Zabrinut za sigurnost djece
Ahmetović: Zabrinut za sigurnost djece

– Prije nekoliko dana sjedio sam u kući, supruga je bila kod komšinice. Navečer oko 18 sati stao je jedan automobil na putu kod moje kuće iz kojeg su izašli muškarac i žena i počeli se svađati. Navodno su imali neki kvar na autu, a ja sam ih, kako ih odranije poznajem jer su moje komšije, pitao mogu li im kako pomoći. Zauzvrat sam dobio psovanje balijske majke i prijetnje da će sa mnom završiti kad-tad – priča Ahmetović.

Upravo se čita:  Mogućnost davanja plaće "na ruke" zbog nekoliko pojedinaca u RS-u doprinijet će bujanju sive ekonomije

Prijava policiji uslijedila je odmah, ali ih je pred kućom Ahmetović, kako kaže, čekao sat. Tek za nekoliko dana Ahmetovića su zvali na saslušanje u prostorije srebreničke policije, gdje je doživio još jednu neugodnost, tvrdi portal Dnevnog avaza.

– Zakazali su mi sastanak i saslušanje, da bi mi, kada sam došao, kazali da nema nikoga da me sasluša. Ti ljudi koji su mi prijetili su moje prve komšije. Nemam nikakvih sukoba s njima i zaista sam nakon tog događaja počeo strahovati – dodaje Ahmetović.

Upravo se čita:  Meteorolog Bakir Krajinović objavio prognozu za cijeli april

Nakon incidenta koji je prijavio policiji, uslijedio je novi. Ahmetović nam je ispričao da su iste osobe nekoliko dana nakon toga provocirale i njegovog sina dok se vraćao iz škole, pokazujući mu tri prsta i psujući mu balijsku majku.

(Avaz/Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ako imate ove novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM? Od naredne godine ih više nećete moći koristiti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice konvertibilne marke apoena 10 KM, 20 KM, 50 KM i...

Još vijesti za vas