Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Potočari: Nudio pomoć komšijama, a oni mu psovali balijsku majku!

Nemojte propustiti

Senahid Ahmetović, jedan od prvih povratnika u Potočare, već duže vrijeme zbog problema s komšijama srpske nacionalnosti brine za sigurnost svoje porodice. Sa suprugom i troje djece Senahid živi u kući svog daidže, a često ga, kao i njegovu djecu, komšije vrijeđaju na nacionalnoj osnovi. Nisu im strane ni prijetnje, kazao nam je Ahmetović, koji je posljednji incident prijavio policiji u Srebrenici, piše Avaz.

Ahmetović: Zabrinut za sigurnost djece
Ahmetović: Zabrinut za sigurnost djece

– Prije nekoliko dana sjedio sam u kući, supruga je bila kod komšinice. Navečer oko 18 sati stao je jedan automobil na putu kod moje kuće iz kojeg su izašli muškarac i žena i počeli se svađati. Navodno su imali neki kvar na autu, a ja sam ih, kako ih odranije poznajem jer su moje komšije, pitao mogu li im kako pomoći. Zauzvrat sam dobio psovanje balijske majke i prijetnje da će sa mnom završiti kad-tad – priča Ahmetović.

Upravo se čita:  Budite na oprezu: Narandžasto upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova

Prijava policiji uslijedila je odmah, ali ih je pred kućom Ahmetović, kako kaže, čekao sat. Tek za nekoliko dana Ahmetovića su zvali na saslušanje u prostorije srebreničke policije, gdje je doživio još jednu neugodnost, tvrdi portal Dnevnog avaza.

– Zakazali su mi sastanak i saslušanje, da bi mi, kada sam došao, kazali da nema nikoga da me sasluša. Ti ljudi koji su mi prijetili su moje prve komšije. Nemam nikakvih sukoba s njima i zaista sam nakon tog događaja počeo strahovati – dodaje Ahmetović.

Upravo se čita:  „Podrhtavanje namještaja, jaka huka, trajalo je par sekundi": Građani o snažnom potresu koji je danas registrovan u BiH

Nakon incidenta koji je prijavio policiji, uslijedio je novi. Ahmetović nam je ispričao da su iste osobe nekoliko dana nakon toga provocirale i njegovog sina dok se vraćao iz škole, pokazujući mu tri prsta i psujući mu balijsku majku.

(Avaz/Bh-index)

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo