Srijeda, 28 veljače, 2024

Potpisan ugovor: Ovo su nove aviolinije iz Tuzle, objavljene su i cijene karata

Preporučeno

Ovim će aerodrom Tuzla, ali prije svega građani Tuzlanskog kantona, BiH dijaspore kao i svi oni koji su u prethodnom periodu koristili usluge tuzlanskog aerodroma, ponovo imati na raspolaganju avio-linije koji su ostale upražnjene nakon što je aviokompanija WizzAir povukla svoja dva bazna aviona

Današnjim potpisivanjem sporazuma aerodrom Tuzla i grčka aviokompanija Lumiwings zvanično započinju svoju saradnju. Svečanom činu potpisivanja sporazuma i uspostavi saradnje prisustvovala je i delegacija Vlade TK, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem.

Podsjećamo, nakon što je Vlada TK osigurala 2,5 million KM kao podršku ovom projektu, aerodrom Tuzla je raspisao javni poziv za sve aviokompanije koje imaju interes i žele uspostaviti ili obnoviti letove iz Tuzle prema drugim destinacijama. U skladu sa kriterijima javnog poziva ponuda aviokompanije Lumiwings proglašena je najpovoljnijom.

Nasljednici WIzzAira

Ovim će aerodrom Tuzla, ali prije svega građani Tuzlanskog kantona, BiH dijaspore kao i svi oni koji su u prethodnom periodu koristili usluge tuzlanskog aerodroma, ponovo imati na raspolaganju avio-linije koji su ostale upražnjene nakon što je aviokompanija WizzAir povukla svoja dva bazna aviona, piše Tuzlanski.ba.

Upravo se čita:  Ovako izgleda gradilište jedne od najvećih novih fabrika u BiH

– Potpisivanjem ovog sporazuma, uspostavljamo saradnju sa aviokompanijom Lumiwings koja će na Međunarodnom aerodromu Tuzla bazirati jedan avion i uspostaviti značajan broj avio-linija na koje se korisnici naših usluga već navikli. Dakle, već od 18. decembra 2023. godine ponovo uspostavljamo linije za Švedsku, Dansku, Holandiju i Njemačku, ali i po prvi put otvaramo avio-liniju prema Turskoj, što je već dugo bila želja građana Tuzlanskog kantona i šire regije, rekao je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević.

Upravo se čita:  Da li su ukinuti i ovi letovi iz Tuzle? Zamaero objavio poražavajuće informacije

Operacije počinju 18. decembra

– Zadovoljstvo mi je prisustvovati današnjem svečanom događaju kroz uspostavu baze na aerodromu Tuzla. U saradnji sa našim novim partnerom, aerodromom Tuzla, ovom prilikom najavljujemo da će aviokompanija Lumiwings otpočeti sa operacijama od 18. decembra 2023. godine. Za početak je planirana uspostava letova ka 5 destinacija u Evropi kao i skori početak letova prema Turskoj. Naša očekivanja su da će uspostavljeni letovi biti dobro prihvaćeni od strane putnika te da će ponuđeni letovi posebno pobuditi ponovni interes dijaspore jer od toga u konačnici uveliko zavisi uspjeh ovog zajedničkog projekta.

Kako bismo omogućili putnicima. da kupe avionske karte za predstojeće zimske praznike po što povoljnijim cijenama od danas nudimo avionske karte po cijenama već od 75 eura za putovanja od 18. decembra 2023. godine. Obavještavamo putnike da će se avionske karte po ovim povoljnim cijenama brzo prodati, stoga pozivamo zainteresovane putnike da što prije posjete našu web stranicu www.lumiwings.com kako bi iskoristili ovu prilliku, rekao je odgovorni menadžer avio kompanije Lumiwings Dimitros Kremiotis.

Upravo se čita:  Ryanair podiže cijene karata!?

NYO – Stockholm, Skavsta – Švedska
HAD – Halmstad, Švedska
MST – Maastricht, Holandija
SCN – Saarbrucken, Njemačka
EBJ – Esbjerg, Danska
IST – Istanbul, Turska (u pripremi)

Cijene karata

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Prelazak na ljetno računanje vremena i duži dan: Evo kad se pomiču kazaljke na satu

Prelazak na ljetno računanje vremena dogodit će se krajem marta. U noći sa subote, 30. marta, na nedjelju, 31....

Još vijesti za vas