Nedjelja, 21 travnja, 2024

Potpisana izjava o zaštiti navodne imovine RS: Milorad Dodik objavio plan, bojkot opozicije

Preporučeno

Izjavu su potpisali i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, DEMOS Nedeljko Čubrilović, NPS Darko Banjac, DNS Nenad Nešić, SPS Goran Selak i NDP Bojan Šapurić.

Lideri stranaka iz vladajuće koalicije potpisali su u Narodnoj skupštini RS zajedničku izjavu o zaštiti navodne imovine RS.

Sastanku su prisustvovali predsjednik RS Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, ministri i predstavnici RS u zajedničkim institucijama.

Izjavu su potpisali i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, DEMOS Nedeljko Čubrilović, NPS Darko Banjac, DNS Nenad Nešić, SPS Goran Selak i NDP Bojan Šapurić.

Sastanku se nisu odazvali predstavnici opozicije, SDS, PDP i Lista za pravdu i red.

Upravo se čita:  Vrhovni komandant NATO-a: Povećavamo snage u BiH i na Kosovu, dovozimo i tešku opremu

Predsjednik RS i lider SNSD Milorad Dodik rekao je da je današnji dokument isti kao onaj što je prije nekoliko dana dogovoren.

“Sve partije koje su onda bile to su potpisale, osim SDS. Ovaj plan aktivnosti podržava Dejtonski sporazum, ali i naša prava. RS ovim dokumentom ulazi u proces jačanja svojih nadležnost. Od 21. zaključka svi su usmjereni ka jačanju RS”, rekao je Dodik.

On je istakao da je Ustavni sud BiH počeo da prekoračuje svoja ovlaštenja.

“Ustavni sud nije štitio Ustav već ga je razgradio. U srijedu imat ćemo sjednicu Narodne skupštine. Tražit ćemo da Srbi ne budu u Ustavnom sudu i na taj način će biti delegitimisan”, poručio je Dodik.

Upravo se čita:  Vučićevi emisari "pobjegli" od Komšića i Bećirovića: Jedan od njih provocirao sa tri prsta Ivicu Puljića. Pogledajte njegovu reakciju

Dodik je istakao da one partije koje nisu došle na sastanak nisu u stanju da prevaziđu političke nesuglasice.

“Ne bih da ih komentarišem. V.d predsjednika SDS na prvom sastanku je rekao da je to odličan dokument. Očigledno je da PDP vlada SDS. Ostali su i dalje ponižena politička struktura kojom upravlja PDP”, rekao je Dodik, komentarišući to što niko iz SDS nije došao na potpisivanje današnje izjave.

“Redefinisat ćemo našu poziciju po svim pitanjima djelovanja u BiH. Potpisnici ovog dokumenta donosit će važne odluke. Oni koji to danas nisu potpisali niti su došli, to su izdajnici RS. Toliko o njihovoj borbi za RS. Ova koalicija je nešto najbolje što ima RS”, poručio je Dodik.

Upravo se čita:  Poznato ko će zamijeniti Satlera u BiH

Dodik je istakao da je pitanje imovine za RS davno riješeno.

“Danas je za nas dan u kome nismo oklijevali. Ovaj dokument, odnosno plan, će svima biti dostupan. Karikaturalno zvuči kad SDS kaže da u ovom planu nema imovine. Javlja se onaj Govedarica koji nema pojma o pravu da nešto komentariše”, rekao je Dodik, piše Srpskainfo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Zdravstveni centar Vranje još uvijek se nije oglasio zvanično saopštenjem o smrti porodilje koja je prije nekoliko dana preminula...

Još vijesti za vas