Četvrtak, 18 travnja, 2024

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom u Srbiji i dalje traje: Sve službe i građani su na nogama

Preporučeno

Vijest o njenom nestanku se brzo proširila društvenim mrežama, a osim vojske i policije u potragu za malom Dankom uključili su se i psi tragači.

Policija u Srbiji kao i brojne druge službe i dalje tragaju za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić zbog čijeg nestanka je prvi put u Srbiji aktiviran i sistem “Amber Alert” odnosno “Pronađi me”.

Ilić je nestala u utorak u 13:45 sati, a MUP Srbije naveo je kako djevojčica ima smeđu kosu, smeđe oči, a visoka je oko 85 centimetara.

U trentuku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto-zelenu jaknu i crne patike.

Upravo se čita:  Za sobom ostavio suprugu i troje djece, imao je samo 44 godine: Tužan kraj potrage za podoficirom Vojske Srbije

Potraga je trajala cijelu noć, a osim policije i vatrogasaca pomoć su ponudili i građani.

Vijest o njenom nestanku se brzo proširila društvenim mrežama, a osim vojske i policije u potragu za malom Dankom uključili su se i psi tragači.

“To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. na samom kraju tog mjesta se desio nestanak naše male sugrađanke”, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Upravo se čita:  Ovo je Albanka koja je vozila BMW 170 km/h i usmrtila brata i sestru iz Gradca

Ono što brine policiju i druge službe jesu i vremenske prilike koje ne idu na ruku spasiocima i svim učesnicima potrage za malom Dankom.

“Ledeno je, kiša od jedan sat poslije ponoći pada jakim intenzitetom”, javljaju reporteri Telegrafa.

U Srbiji je prvi put pokrenut sistem “Pronađi me” koji je namijenjen za hitno obavještavanje javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica, koji će omogućiti brzu distribuciju informacija svim građanima preko entiteta nadležnih za informisanje javnosti, kada policija procijeni da bi objavljivanje ove informacije u javnosti doprinijelo pronalasku djeteta.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

Brzo su pozvali Vladicu, koji je vješto uhvatio mladog stepskog smuka na ovom neobičnom mjestu. Srećom, ova vrsta zmije...

Još vijesti za vas