Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Potvrđena optužnica protiv trojice službenika MUP-a KS zbog zloupotrebe položaja i primanja dara: Ovo su njihova imena

Preporučeno

Postupajući tužilac predložio je optuženima izricanje mjere zabrane obavljanja posla policijskog službenika u trajanju od tri godine od dana pravosnažnosti presude.

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv službenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Mehmeda Keške, Halida Mujkića i Amera Šačića, zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja te primanje dara ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optuženi se terete da su u periodu od 10.08. do 30.08.2022. godine tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo propustili evidentirati stvarne prekršaje i izdavali prekršajne naloge na manje kazne u odnosu na stvarne čime su pribavili korist njima poznatim učesnicima u saobraćaju.

Upravo se čita:  Konzerve graha u kojima su navodno pronađeni ostaci miša isporučene i u BiH

Postupajući tužilac predložio je optuženima izricanje mjere zabrane obavljanja posla policijskog službenika u trajanju od tri godine od dana pravosnažnosti presude. Za glavni pretres predloženo je saslušanje 13 svjedoka, vještaka mašinske struke i vješataka za mobilne telefonske aparate, kao i izvođenje oko 120 materijalnih dokaza.

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas