Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Potvrđena optužnica protiv vlasnika hotela “Jablanica” Amira Džafića zbog premlaćivanja radnice Enise Klepo

Općinski sud u Konjicu je za 27. oktobar zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog Amira Džafića.

Preporučeno

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je podiglo, a Općinski sud u Konjicu danas potvrdio, optužnicu protiv vlasnika hotela “Jablanica” Amira Džafića, rođenog 1979. godine, zbog osnovane sumnje da je nanio teške tjelesne povrede sada već bivšoj zaposlenici hotela “Jablanica” Enisi Klepo.

Optužnica je podignuta nakon provedene i okončane istrage.

– Optužnicom se Amir Džafić tereti da je dana 1. augusta 2023. godine oko 21.30 sati u holu hotela “Jablanica” u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke oštećene sa direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić, te odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta, pa ju rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela jer je i nju optuženi odgurnuo, te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti.

Upravo se čita:  U BiH oko 3.500 stranih radnika: Evo iz kojih zemalja najviše dolaze

Nakon toga je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja Jablanica, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatirane teške tjelesne povrede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka – saopćeno je danas iz Tužilaštva HNK.

Upravo se čita:  Loši putevi uzimaju ljudske živote, gdje završavaju milioni maraka za održavanje?

Općinski sud u Konjicu je za 27. oktobar zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog Amira Džafića.

– Po odluci glavnog tužioca ovaj predmet je imao prioritet u radu Tužilaštva i Tužilaštvo je u saradnji s Policijskom upravom Konjic bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju, pa su tako saslušani svjedoci, ispitan osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, provedeno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje DVD-a – videozapisa snimaka s mjesta događaja u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja u Istočnom Sarajevu – saopćeno je.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o pomoći EU: Evo koliko je domaćinstava ispunilo uvjete za dodjelu novca!

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo