Nedjelja, 21 travnja, 2024

Potvrđena optužnica u predmetu “Kasa”: Kako je poznata sarajevska picerija utajila više od 800.000 KM?

Preporučeno

U optužnici je postupajući tužilac tužilac predložio trajno oduzimanje nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom, koja je već privremeno osigurana.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nejre Ibrović zbog krivičnog djela porezna utaja.

Nejra Ibrović se tereti da je od 2017. do 2019. godine, u svojstvu direktorice privrednog društva “APNglobal” u okviru kojeg posluju dva ugostiteljska objekta “Pizzeria Montana”, lažno prikazivala stvarni promet kroz fiskalne kase.

Upravo se čita:  Na tržište BiH stiglo brašno s opasnom supstancom, navedeno o kojem se brašnu radi

Tačnije, tereti se da je promet umanjivala i na osnovu toga pravila lažne poreske prijave te plaćala manji porez nego što je trebalo.

Na taj način utajila je porez u iznosu od 872.491,46 KM.

U optužnici je postupajući tužilac tužilac predložio trajno oduzimanje nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom, koja je već privremeno osigurana.

Upravo se čita:  Od danas ponovo omogućene posjete u KCUS

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 16 svjedoka, tri vještaka informacijsko-komunikacijske i finansijske struke i izvođenje više od 100 materijalnih dokaza, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Zdravstveni centar Vranje još uvijek se nije oglasio zvanično saopštenjem o smrti porodilje koja je prije nekoliko dana preminula...

Još vijesti za vas