Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Potvrđena optužnica u predmetu “Kasa”: Kako je poznata sarajevska picerija utajila više od 800.000 KM?

Nemojte propustiti

U optužnici je postupajući tužilac tužilac predložio trajno oduzimanje nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom, koja je već privremeno osigurana.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nejre Ibrović zbog krivičnog djela porezna utaja.

Nejra Ibrović se tereti da je od 2017. do 2019. godine, u svojstvu direktorice privrednog društva “APNglobal” u okviru kojeg posluju dva ugostiteljska objekta “Pizzeria Montana”, lažno prikazivala stvarni promet kroz fiskalne kase.

Upravo se čita:  Pojavio se video iz Banjaluke: Viši asistent "ganja" suprugu koja ga je uhvatila u aferi sa studenticom

Tačnije, tereti se da je promet umanjivala i na osnovu toga pravila lažne poreske prijave te plaćala manji porez nego što je trebalo.

Na taj način utajila je porez u iznosu od 872.491,46 KM.

U optužnici je postupajući tužilac tužilac predložio trajno oduzimanje nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom, koja je već privremeno osigurana.

Upravo se čita:  Drama u Trebinju: Izboden brat bh. pjevačice Verene Cerovine

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 16 svjedoka, tri vještaka informacijsko-komunikacijske i finansijske struke i izvođenje više od 100 materijalnih dokaza, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo