Petak, 1 prosinca, 2023

Povučen veliki broj roštilja sa tržišta BiH, pojasnili i zašto

Kod svih modela dubina odjeljka za gorivo je premala, na proizvodima nema propisanih upozorenja i piktograma, te uputstva za upotrebu koja ne sadrže sve potrebne informacije ili uopšte nisu priložena uz proizvode.

Preporučeno

Sa tržišta Bosne i Hercegovine povučeno je devet modela roštilja na čvrsto gorivo, u količini od 339 komada, od čega je sedam modela u količini od 82 komada uništeno, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Od juna do oktobra agencije i tržišne inspekcije Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta BiH zvršile su 17 inspekcijskih kontrola koje su se zasnivale na administrativnoj provjeri uputstva za upotrebu, te oznaka i informacija na proizvodu, vizuelnoj kontroli proizvoda i laboratorijskom ispitivanju uzoraka.

Upravo se čita:  Opasni pesticid opet otkriven u neretvanskim mandarinama, završile su na tržištu BiH

Ukupno je kontrolisano devet modela roštilja, od kojih su kod svih utvrđene neusklađenosti, a one su se odnosile na nedostatak ručki na rešetkama roštilja, deformacije i pukotine na komponentama koje ugrožavaju upotrebu i bezbjednost.

Kod svih modela dubina odjeljka za gorivo je premala, na proizvodima nema propisanih upozorenja i piktograma, te uputstva za upotrebu koja ne sadrže sve potrebne informacije ili uopšte nisu priložena uz proizvode.

Upravo se čita:  Samoprozvani psiholog Edin Tule objavio novi video: "Enisa je sa mnom, izvukao sam je"

“Iako nijedan od kontrolisanih proizvoda ne predstavlja ozbiljan rizik za potrošače, na osnovu rezultata nadzora može se zaključiti da usklađenost roštilja na čvrsta goriva na tržištu Bosne i Hercegovine nije zadovoljavajuća”, ističu iz Agencije.

Iz Agencije skreću pažnju proizvođačima, uvoznicima i distributerima roštilja na čvrsta goriva da su dužni obezbijediti da ovi proizvodi ispunjavaju sve zahtjeve propisane u Zakonu o opštoj bezbjednosti proizvoda.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

“Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije za domaćinstva – ona će ostati...

Možda vas zanima i ovo