Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Požar na napuknutom mostu Počitelj, intervenisali vatrogasci

Preporučeno

Visinom od preko 100 metara, most Počitelj je jedan od najviših mostova u regiji što ga čini i jednim od najkompleksnijih objekata u sklopu Koridora Vc.

Čapljinski vatrogasci ugasili su juče požar na jednom od kontejnera na mostu Počitelj, piše Bljesak.

Radi se o kontejnerima koji koriste radnici tokom izgradnje autoputa u Počitelju koji se gradi u sklopu izgradnje Koridora Vc. Nije poznato kako je došlo do zapaljenja kontejnera.

U dužini od 980 m završnim spajanjem rasponske konstrukcije u poljima 6 i 7 tehnički je početkom jula spojen most Počitelj.

Upravo se čita:  U nedjelju prvi dan Kurban-bajrama: Evo u koliko sati će se klanjati bajram-namaz

Visinom od preko 100 metara, most Počitelj je jedan od najviših mostova u regiji što ga čini i jednim od najkompleksnijih objekata u sklopu Koridora Vc.

Početkom augusta otkriveno je da se na jednom od spojeva najdužeg mosta na Koridoru Vc pojavilo nekoliko pukotina. Pukotine su se pojavile između stubova S3 i S4, visine 92 i 91 metar. Ta dva stuba, odnosno njihove rasponske konstrukcije su spojene u junu prošle godine.

Upravo se čita:  "Bio sam Milovan, promijenio sam vjeru i ne žalim": Safet kaže da je to bila njegova odluka i da voli BiH

Most Počitelj ima neupitnu mehaničku otpornost i globalnu stabilnost, zaključeno je i poručeno sa sastanka koji su 8. augusta održali predstavnici “Autocesta FBiH“ i drugih subjekata uključenih u izgradnju ovog kolosalnog projekta. Sudeći prema odgovoru iz “Autocesta FBiH“, uočena oštećenja još nisu sanirana.

Osim radova na otklanjanju nastalih oštećenja, na mostu Počitelj izvode se i pripremni radovi za potrebe izrade hidroizolacije mosta, odvodnje, kolovozne konstrukcije, betonske i sigurnosne ograde, kao i za postavljanje dilatacijskih naprava te ugradnje vertikalne i horizontalne signalizacije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vatrogasci Čapljina (@vatrogasci_capljina)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas