Utorak, 5 prosinca, 2023

Požar na napuknutom mostu Počitelj, intervenisali vatrogasci

Visinom od preko 100 metara, most Počitelj je jedan od najviših mostova u regiji što ga čini i jednim od najkompleksnijih objekata u sklopu Koridora Vc.

Preporučeno

Čapljinski vatrogasci ugasili su juče požar na jednom od kontejnera na mostu Počitelj, piše Bljesak.

Radi se o kontejnerima koji koriste radnici tokom izgradnje autoputa u Počitelju koji se gradi u sklopu izgradnje Koridora Vc. Nije poznato kako je došlo do zapaljenja kontejnera.

U dužini od 980 m završnim spajanjem rasponske konstrukcije u poljima 6 i 7 tehnički je početkom jula spojen most Počitelj.

Upravo se čita:  Ginekolog iz BiH uzeo mito od 400 KM: Sada je osuđen na šest mjeseci robije i mora vratit 20.000 KM

Visinom od preko 100 metara, most Počitelj je jedan od najviših mostova u regiji što ga čini i jednim od najkompleksnijih objekata u sklopu Koridora Vc.

Početkom augusta otkriveno je da se na jednom od spojeva najdužeg mosta na Koridoru Vc pojavilo nekoliko pukotina. Pukotine su se pojavile između stubova S3 i S4, visine 92 i 91 metar. Ta dva stuba, odnosno njihove rasponske konstrukcije su spojene u junu prošle godine.

Upravo se čita:  Roditelji dječaka iz Tešnja očajni: "Dijete već godinu dana izloženo vršnjačkom nasilju, niko ne reaguje"

Most Počitelj ima neupitnu mehaničku otpornost i globalnu stabilnost, zaključeno je i poručeno sa sastanka koji su 8. augusta održali predstavnici “Autocesta FBiH“ i drugih subjekata uključenih u izgradnju ovog kolosalnog projekta. Sudeći prema odgovoru iz “Autocesta FBiH“, uočena oštećenja još nisu sanirana.

Osim radova na otklanjanju nastalih oštećenja, na mostu Počitelj izvode se i pripremni radovi za potrebe izrade hidroizolacije mosta, odvodnje, kolovozne konstrukcije, betonske i sigurnosne ograde, kao i za postavljanje dilatacijskih naprava te ugradnje vertikalne i horizontalne signalizacije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vatrogasci Čapljina (@vatrogasci_capljina)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo