Subota, 9 prosinca, 2023

Poznat datum isplate sredstava roditeljima njegovateljima u FBiH

Za mjesec oktobar roditeljima njegovateljima uneseni su nalozi za isplate u ukupnom iznosu od 1.660.830,05 KM za 60 centara za socijalni rad na području Federacije BiH.

Preporučeno

Federalno ministartsvo rada i socijalne politike objavilo je danas informaciju da su pušteni nalozi za oktobarske naknade roditeljima njegovateljima u Federaciji BiH.

“Prošli mjesec smo objavili da smo završili reviziju rješenja za roditelje njegovatelje, te da će od novembra mjeseca naknade roditeljima njegovateljima iz Federalnog ministarstva finansija biti puštane svakog desetog u mjesecu. Šta smo obećali, to smo i ispunili. Nalozi su danas pušteni iz našeg Ministarstva, a već 10. će biti na računima centara za socijalni rad”, najavio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Upravo se čita:  BiH jedina u regionu nije dio evropske kolektivne sigurnosti: Šta je sporno?

Iz Ministartsva podsjećaju da je primjena Zakona roditelj njegovatelj počela krajem 2021. godine, te da je revizija oko 1600 predmeta trajala skoro dvije godine.

“U periodu od godinu i po dana koliko je trajala revizija do preuzimanja mog mandata završeno je tek oko 500 predmeta. Prepoznali smo to kao prioritet, osnovao sam komisiju i za tri mjeseca završili smo oko 700 zaostalih i nešto više od 300 novopristiglih rješenja i time konačno okončali zaostalu reviziju”, podsjetio je ministar.

Upravo se čita:  Oduzet automobil muškarcu (29) iz Hadžića: Imao više od 75.000 KM neplaćenih kazni, vozio bez dozvole

Za mjesec oktobar roditeljima njegovateljima uneseni su nalozi za isplate u ukupnom iznosu od 1.660.830,05 KM za 60 centara za socijalni rad na području Federacije BiH.

Podsjećamo, isplate će iz Federalnog ministarstva finansija ići svakog desetog u mjesecu od ovog mjeseca pa nadalje, a kad će centri za socijalni rad uplaćivati sredstva korisnicima, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ne raspolaže takvim informacijama, saopćeno je iz Kabineta ministra.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo