Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Poznat uzrok smrti mladića čije tijelo je pronađeno u šahtu

Nemojte propustiti

Potraga za nestalim Aldinom Hasukićem iz Gradačca okončana je 22. aprila (subota), kada je, nažalost, pronađeno tijelo mladića u šahtu.

Portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović potvrdio je da je Aldin Hasukić preminuo usljed pada u šaht u kojem je nesrećni mladić kasnije pronađen.

“Prema preliminarnom nalazu obdukcije, usljed pada u šaht došlo je do udarca u tjeme i pucanja dijela vratne kičme”, kazao je Arnautović za federalne medije.

Upravo se čita:  Dirljiv status najbolje drugarice Azre Spahić: 'Ti ćeš, curice moja, živjeti vječno'

Potraga za nestalim Aldinom Hasukićem iz Gradačca okončana je 22. aprila (subota), kada je, nažalost, pronađeno tijelo mladića u šahtu. Hasukić nestao je u subotu 1. aprila, oko 10.30 sati. Na njemu je bila crna jakna, crna kapa, trenerka i crne čizme.

Mladić je, inače, osoba s poteškoćama u razvoju, pa je porodica uz pomoć Gorske službe spašavanja, policije, sugrađana i medija potragu provodila više od 20 dana.

Upravo se čita:  IT stručnjak 'američki san' ostvaruje u BiH: Na Bjelašnici uzgoj posebnih goveda

Ono što je najviše uznemirilo mnoge građane jeste činjenica da se aktivna potraga za nestalim mladićem nije dogodila sve do subote, dok su mnoge dezinformacije otežavale slučaj.

Potraga je obustavljena nakon što je tijelo pronađeno u šahtu, koji se nalazi na trotoaru ka novoj industrijskoj zoni, u blizini TC Bingo u Gradačcu. Potraga je trajala nepuna tri sata, a učestvovalo je stotinjak građana iz Gradačca.

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo