Subota, 20 srpnja, 2024

Poznata avio-kompanija čije usluge koriste i brojni bh. građani povećava cijene karata zbog ekoloških propisa

Autor:Agencije

Preporučeno

Povećanje cijena uslijedilo je nakon što je EU prošle godine dala mandat da najmanje dva odsto mlaznog goriva bude održivo od 2025. godine i 70 odsto do 2050. godine.

Njemačka avio-kompanija “Lufthanza” saopštila je da će od ove sedmice naplaćivati doplatu za avionske karte za letove iz 30 evropskih zemalja zbog sve većih troškova u vezi sa klimatskim propisima EU.

“`Lufthanza grupa` uvodi doplatu za ekološke troškove. Ta doplata je namijenjena da pokrije dio dodatnih troškova koji stalno rastu zbog regulatornih ekoloških zahtjeva”, navodi se u saopštenju.

Upravo se čita:  Centralna banka BiH primila 480 miliona KM oštećenog novca

Doplata od jednog do 72 evra primjenjivaće se na sve letove koje prodaje i obavlja “Lufthanza grupa” koji polaze iz 27 zemalja EU, kao i iz Velike Britanije, Norveške i Švajcarske. Doplata će se odnositi na sve karte izdate od 26. juna i važiće za polaske od 1. januara 2025. godine.

Povećanje cijena uslijedilo je nakon što je EU prošle godine dala mandat da najmanje dva odsto mlaznog goriva bude održivo od 2025. godine i 70 odsto do 2050. godine.

Upravo se čita:  Poslodavci najavljuju isplatu pomoći radnicima i traže usvajanje seta fiskalnih propisa

“Lufthanza” procjenjuje da će program zaštite klime “Fit for 55” dovesti do dodatnih troškova u budućnosti koji će se mjeriti milijardama.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas