Petak, 1 ožujka, 2024

Poznata imena: Evo ko je uhapšen u policijskoj akciji “Tips” zbog kladioničarskih prevara

Preporučeno

Oni su osumnjičeni da su pravili su naloge na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram, putem kojih su se reklamirali kako posjeduju informacije o namještenim sportskim takmičenjima.

U policijskoj akciji „Tips“ uhapšeni su Milidrag S. iz Foče, Filip V. i Matija Š. iz Istočne Ilidže zbog sumnje da su se bavili kladioničarskim prevarama saznaje Srpskainfo.

Prema informacijama koje je objavio portal Srpskinfo, nakon kriminalističke obrade na slobodu su pušteni Filip V. i Matija Š.

Na osnovu naredbi Osnovnog suda Sokolac obavljen je pretres kuća i prostorija koje koriste uhapšeni i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više računara, više komada različitih mobilnih telefona, SIM kartica, nosača SIM kartica, uplatnice, isplatnice i evidencije koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima – rečeno je iz MUP.

Upravo se čita:  Efendija Velić povodom Lejletul-berata: Noć kada Allah oprašta grijehe i spušta milost

Pretresi su obavljeni zajedno sa policijskim službenicima Policijske Uprave Istočno Sarajevo i MUP-a Kantona Sarajevo.

Oni su osumnjičeni da su pravili su naloge na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram, putem kojih su se reklamirali kako posjeduju informacije o namještenim sportskim takmičenjima.

– Nakon toga su stupali u kontakt sa oštećenim, obmanjujući ih da imaju informacije o namještenim sportskim mečevima, te oštećene navodili da im uplaćuju novac za navodno klađenje na ime fizičkih lica u BiH (najčešće putem Vestern Uniona, Monejgrama, Međunarodne poštanske uputnice i dr.). Poslije obavljene uplate, počinioci ovih krivičnih djela su i dalje obmanjivali žrtve da su navodno dobile novac na sportskom klađenju (praveći lažne dobitne tikete sportskih kladionica), tražeći od njih da im uplate još novca za navodni transfer novca, osiguranje novca i slično. U određenom momentu žrtve shvataju da su prevarene i odbijaju nove uplate, a u toj fazi, počinioci, koji su u prethodnoj komunikaciji prikupili informacije o žrtvama, počinju da im prijete i iznuđuju još novca od istih – pojašnjeno je iz MUP.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas