Srijeda, 29 svibnja, 2024

Poznati detalji akcije “Piramida”: Slobode lišeno 14 osoba

Preporučeno

Granična policija BiH u kontinuitetu nastavlja poduzimati mjere na sprječavanju izvršenja kaznenih djela krijumčarenja ljudi, posebno protiv organiziranih kriminalnih grupa.

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine realizirali su aktivnosti po operativnoj akciji kodnog naziva „Piramida“, čiji je cilj sprječavanje organiziranog krijumčarenja migranata. Pretresi su obavljeni na više lokacija na području Unsko-sanske, Zeničko-dobojske županije i Županije Sarajevo, na ukupno 16 lokacija u Bihaću, Cazinu, Brezi, Visokom, Sarajevu, Kaknju i Velikoj Kladuši.

Slobode je lišeno 14 osoba prilikom pretresa i privremeno oduzeto oko 30 tisuća eura i 3200 KM, praškašte materije oko 28 grama koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu amfetamin i određena količina opojne droge speed, pištolj, određena količina streljiva, kao i drugi predmeti i dokumentacija koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela. Rad na predmetu se nastavlja.

Upravo se čita:  Specijalci MUP-a uspjeli doći do vozila i djevojke (25), ljekari samo mogli konstatovati smrt

Podsjećamo, aktivnosti čiji je nositelj organizacijska postrojba Granične policije BiH za sprječavanje prekograničnog organiziranog kriminala provedene su zajedno s Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Hrvatske i EUROPOL-om, a pod nadzorom Tužiteljstva BiH. Današnju podršku u realizaciji, u kojoj je sudjelovalo preko 150 policijskih službenika, pružili su policijski službenici MUP-a Unsko-sanske županije, dok su tijekom istrage kontinuiranu podršku Graničnoj policiji BiH pružali Obavještajno-sigurnosna agencija BiH i Služba za poslove sa strancima.

Upravo se čita:  Rezolucija o Srebrenici usvojena u Generalnoj skupštini UN-a

Granična policija BiH u kontinuitetu nastavlja poduzimati mjere na sprječavanju izvršenja kaznenih djela krijumčarenja ljudi, posebno protiv organiziranih kriminalnih grupa. Uz navedene aktivnosti, tijekom prošle i u prva tri mjeseca ove godine policijski službenici Granične policije BiH su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili 110 kaznenih djela krijumčarenja ljudi, nadležnim tužiteljstvima podnijeli 83 službena izvještaja protiv 177 osoba.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sladićeva prognoza za ljeto, najavio je toplotne valove: “Biće preko 40 stepeni”

Bh. meteorolog Nedim Sladić za N1 je govorio o vremenskim prilikama kako u narednom periodu tako i šta nas...

Još vijesti za vas