Srijeda, 17 srpnja, 2024

Poznati detalji nesvakidašnjeg incidenta: Mladić skakao po policijskom vozilu. Čekićem razbio staklo, povrijedio i sebe i četiri policajca

Preporučeno

“Skakajući po krovu vozila je isto dodatno oštetio, a tom prilikom je i sebe povrijedio”, govore iz MUP-a TK.

Kako je objavljeno u medijima, jučer se u Gradačcu desio napad na policijske službenike, a tom prilikom je mladić skakao po službenom automobilu. Iz MUP-a TK su danas objavili detalje napada.

Napad se desio jučer oko 19:00 sati na parking prostoru ispred objekta Policijske stanice Gradačac.

Mladić B.V. (21) iz Srnica Donjih, Grad Gradačac je prvo čekićem razbio zadnje vjetrobransko staklo na službenom vozilu marke Škoda Octavia, a nakon toga se popeo na krov vozila i skakao po njemu.

Upravo se čita:  Sa tržišta BiH zbog opasnosti povučen skateboard

“Skakajući po krovu vozila je isto dodatno oštetio, a tom prilikom je i sebe povrijedio”, govore iz MUP-a TK.

Kako bi smirili mladića, morali su intervenisati i policijski službenici PS Gradačac koji su izdavanjem naredbe pokušali zaustaviti ovakvo ponašanje B.V., na što se isti oglušio prijeteći bombom koju navodno ima kod sebe, te je nastavio da pruža aktivni otpor policajcima na mjestu događaja.

Upravo se čita:  Majstora nema ni za lijeka: Gazde kažu da su velike plate

Mladić B.V. je prilikom opiranja povrijedio lica V.B. i četiri policijska službenika koji su intervenisali povodom ovog događaja, a istima je u SHMP Doma zdravlja Gradačac ukazana medicinska pomoć, gdje se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda.

Nakon što je stavljen pod kontrolu, licu V.B. je oduzeta sloboda, a o navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac KT TK po čijim uputama su istražitelji OKP PU Gradačac izvršili uviđaj, te se poduzimaju i druge radnje u cilju dokumentaovanja navedenog događaja.

Upravo se čita:  Srce mladog Mostarca Adnana Šemića nije izdržalo: Željko plakao kao malo dijete kada su mu javili, dio jetre donirat će njegovom bratu Anelu

Po nalogu postupajućeg tužioca, lice V.B. će zbog sumnji u počinjenje krivičnih djela iz člana 358 KZ F BiH – Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje a u vezi sa krivičnim djelom iz člana 293 KZ F BiH – Oštećenje tuđe stvari, nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva.

Nije poznato zbog čega je mladić čekićem razbio staklo i skakao po službenom vozilu PU Gradačac.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Prodaje se devastirano bh. odmaralište na čarobnom dijelu hrvatske obale, poznata početna cijena

Grad Zenica objavio je međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće,...

Još vijesti za vas