Subota, 20 srpnja, 2024

Poznato ko će zamijeniti Satlera u BiH

Preporučeno

Borelj je predložio 44 šefa delegacija, kancelarija i otpravnika poslova Evropske unije za predstojeću diplomatsku rotaciju u delegacijama EU širom svijeta.

Luigi Soreca, specijalni izaslanik EU za spoljne aspekte migracija i bivši ambasador EU u Albaniji, nominovan je za novog ambasadora EU u Bosni i Hercegovini.

On će tako zamijeniti Johana Satlera koji je, prema odluci Josepa Borelja, potpredsjednika Evropske komisije, nominovan za ambasadora EU u Crnoj Gori.

Naime, Borelj je predložio 44 šefa delegacija, kancelarija i otpravnika poslova Evropske unije za predstojeću diplomatsku rotaciju u delegacijama EU širom svijeta.

Upravo se čita:  Nakon odluke Suda BiH: Ramo Isak otkrio hoće li obrisati spot sa društvenih mreža

Kada je riječ o regionu, na mjesto ambasadora EU u Sjevernoj Makedoniji doći će Michalis Rokas koji će tako ovom funkcijom zamijeniti trenutnu poziciju ambasadora EU u Maleziji.

Na mjesto šefa kancelarije EU na Kosovu doći će Aivo Orav koji trenutno obavlja funkciju stalnog predstavnika Estonije pri EU.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Svašta im pada na pamet: Iz BiH u Hrvatsku švercovao 38 kilograma živih rakova, pa zaradio krivičnu prijavu

Hrvatski državljanin (67) zaradio je krivičnu prijavu jer je u Hrvatsku unio oko 38 kilograma živih zaštićenih riječnih rakova...

Još vijesti za vas