Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Pozvao ga na kafu pa ispucao 16 metaka u njega na Vilsonovom šetalištu: Motiv ubistva ljubavna afera Nihada Sarajkića i partnerice ubijenog Anela Skrše?

Autor:Klix.ba

Preporučeno

Nihad Sarajkić nije bio poznat policiji kao osoba sklona vršenju prekršaja i krivičnih djela.

Nihad Sarajkić (1992. godište) je sa 16 metaka ubio Anela Kršu (1985. godište) jučer na Vilsonovom šetalištu, a kako Klix.ba nezvanično saznaje, krvavom sukobu je mogla kumovati i navodna ljubavna afera.

Preliminarni rezultati istrage i saznanja govore da je Sarajkić bio u ljubavnoj vezi sa Kršinom partnericom i da je taj odnos bio povod sukoba. Uprkos pokušajima da zaustavi taj odnos, veza je nastavljena, a Kršo je upućivao prijetnje Sarajkiću – piše Klix.

Upravo se čita:  Dvije intervencije u bh. gradu: Vatrogasci izvlačili zmije iz porodičnih kuća

Kršo je, kako saznajemo, posljednji put bio u zatvoru zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Krajem marta ove godine uhapšen je u Konjicu, po potjernici sarajevske policije. U trenutku hapšenja bio je naoružan, a u pretresu stana pronađeno je još jedno vatreno oružje bez dozvole.

Mjesec ranije, u februaru, podnesena je još jedna krivična prijava protiv njega. U policijskim dosjeima su poznate i njegove pucnjave po Sarajevu piše Klix.

Upravo se čita:  Gazda iz snova: Vlasnik bh. firme svim svojim radnicima platio ljetovanje u Neumu

No, očito da je Sarajkić odlučio uzeti stvari u svoje ruke i nažalost sve riješiti ubistvom. Sve je isplanirao na način da je pozvao Kršu u kafić koji se nalazi na Kovačićima gdje su skupa sjedili jučer poslijepodne da bi potom, kada su završili razgovor, krenuo za njim i ispalio 16 metaka iz pištolja.

Upravo se čita:  Na tržištu BiH se nalaze makaroni iz Rumunije koji su opasni po zdravlje

Sarajkić je zatim sam pozvao policiju, rekao šta je učinio i sačekao ih na mjestu ubistva te priznao krivično djelo. Sarajkić nije bio poznat policiji kao osoba sklona vršenju prekršaja i krivičnih djela.

Tužitelj Tužilaštva KS je naredio obdukciju koja će pokazati koliko je metaka pogodilo ubijenog. Sarajkić je trenutno na kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP-a KS, a tokom dana bit će predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas